Vacanță în Singapore și cele mai importante obiective turistice

Am vizitat Singapore în octombrie 2019. Singapore este un oraș-stat cu o atmosfera relaxantă și oameni prietenoși. Am vizitat această țară de-a lungul a trei zile, timp în care am bifat majoritatea obiectivelor turistice emblematice.

Iată câteva lucruri mai puțin obișnuite despre Singapore:

  • Republica Singapore este constituită dintr-o insulă principală și alte 63 de insule mai mici, multe dintre ele nelocuite;
  • Simbolul orșului Singapore este merlionul, o creatură pe jumătate pește și jumătate leu; Vei putea vedea o statuie a acestui merlion chiar în golful Marina Bay care se află în apropierea hotelului Marina Bay Sands;
  • Cel mai înalt obiectiv natural este dealul Bukit Timah, care are doar 164 de metri altitudine;
  • nu ai voie să folosești guma de mestecat, autorităţile au luat această măsură pentru a reduce costurile de curățenie, dar și pentru că adesea guma de mestecat era folosită pentru blocarea ușilor de la metrou;
  • nu ai voie să fumezi în public; dacă vei fi prins la prima abatere, poți scăpa cu o amendă de cel mult 1000 de dolari. Poți fuma doar în puburi, discoteci sau baruri;
Merlion

Citeşte şi articolul: “Vacanță în Kuala Lumpur și principalele atracții

Marina Bay Sands

Primul obiectiv pe care l-am bifat a fost hotelul Marina Bay Sands. Aici am luat o noapte de cazare pentru a beneficia de acces la celebra piscină Infinity Pool care se afla pe acoperișul hotelului și care de la 200 metri altitudine oferă o vedere impresionantă asupra orașului. Am ales o cameră aflată la etajele superioare cu vedere la golful Marina Bay (catre centrul orasului și clădirile zgârie-nori care înconjoară golful). Camera are un perete exterior format complet din geamuri și oferă o priveliște magnifica.

Camera cu vedere la oraș
Infinity Pool
Infinity Pool

Gardens by the Bay

În apropierea hotelului Marina Bay Sands se află grădinile Gardens by the Bay, niște grădini formate din foarte multe structuri înalte sub formă de pâlnie, fiecare din aceste structuri îndeplinind funcții durabile din punct de vedere al mediului. Umblă prin Bay East Garden, perfect pentru a te bucura de viața vibrantă a plantelor și a scăpa de agitația orașului pentru o clipă. Apoi, mergi la Cloud Forest Dome pentru a vedea cea mai înaltă cascadă din lume și pentru a afla mai multe despre biodiversitate.

De la grădini, mergi către golful Marina Bay trecând pe inovatorul pod Helix Bridge.

Ce la Vie Sky Bar

La hotelul Marina Bay Sands am servit cina la restaurantul cu specific Italian, Lavo, aflat pe acoperișul hotelului. Apoi ne-am delectat cu un pahar de vin servit la barul Ce la Vie Sky Bar, aflat în partea din față a hotelului cu o vedere impersionantă asupra golfului Marina Bay de la peste 200 metri înălțime.

Boat Quay si Muzeul Civilizatiei Asiatice

În ziua următoare am făcut o plimbare la Boat Quay. Boat Quay este un chei istoric care se află în apropierea centrului orașului și este alimentat de râul Singapore. Pe malul apei se afla o mulțime de baruri și restaurante, multe din ele servind fructe de mare și homari proaspeți pe care poți să-i alegi din acvariile aflate la intrarea în restaurant.

Am vizitat Muzeul Civilizatiei Asiatice care se află pe malul opus zonei cu restaurante și baruri Boat Quay.  Acesta este un muzeu specializat în civilizațiile pan-asiatice. Vei putea vedea colecții chinezești de artefacte, sculpturi, obiecte de porțelan, obiecte religioase și de artă budhista.

Muzeul civilizației asiatice

Am încheiat ziua cu o cină servită la unul din restaurantele din Boat Quay.

Boat Quay

Sentosa

Pentru insula Sentosa am dedicat o zi întreagă dar am rămas cucerit de faremcul acesteia. Ia metroul și coboară la stația Harbour front unde după un mers de câteva minute vei găsi Singapore Cable Car, stația de telegondolă de unde vei putea cumpăra bilet valabil pe cele trei linii: linia care face legătura între insula Sentosa și muntele Faber (cu opririe la Harbourfront Station), și cele două linii care deservesc insula Sentosa (între Sentosa Station și Siloso Point și între Sentosa Station și Imbiah).

Am coborât din telegondolă la stația Sentosa de unde am cumpărat bilete pentru două curse cu Skyride Luge.  Ne-am dat cu niște sănii cu roți pe mai mult de 1,2 kilometrii de piste prin pădurea tropicală.  Întoarcerea la punctul de plecare se face cu un telescaun.

Sentosa Nature Discovery

Tot din apropierea statiei centrale de telegondola am pasit pe traseul din padurea tropical oferit de Sentosa Nature Discovery. Aici ai ocazia sa experimentezi o latură mai liniștită a Sentosa prin acest traseu in natura, cu exponate interactive, sculpturi și un punct de vedere panoramica. Acordă o atenție deosebită copacialor și florilor care alcătuiesc cele opt tipuri de habitat găsite pe insulă. Dacă ai noroc, o sa vezi pasarea Magpie Robin care e  pe cale de dispariție sau cateva veverite asiatice.

Plaja Palawan

Dupa plimbarea din Sentosa Nature Discovery ne-am intreptat catre plaja Palawan, o plaja linistita care ofera sezlonguri balansoare si unde poti face trecerea deasupra lagunei catre cel mai sudic punct din Asia continentala pe podul din sfori aseamantor cu podul lui Jack Sparrow din Piratii din Caraibe.

Aeroportul Changi

Am incheiat experienta din Singapore cu viziatarea aeroportului Changi si a celebrei zone Jewel. Vei gasi aici, pe langa cele 280 de locuri unde poti sa mananci sau sa faci shopping, o padure tropicala, un pod de sticla, o oglinda uriasa , un labirint, cateva locuri funny si mai ales celebrul Rain Vortex, cea mai inalta cascada indoor din lume. Alaturi de o mica gradina botanica, de mici cascade care susura discret si de jocuri de lumini care te vor face sa uiti de tine si sa te gandesti din nou ca aeroportul Changi Singapore este o lume intr-un aeroport!