Recenzie: „Pregătit pentru succes” – Jeff Keller

Cine este Jeff Keller?

Jeff Keller este considerat un orator și un autor de mare succes în valorificarea potențialului uman. Vreme de 20 de ani a susținut prezentări pline de inspirație pe tema atitudinii și a dezvoltării personale. 

Cartea “Pregătit pentru succes” nu este prim carte a lui Jeff Keller pe care am citit-o. Am mai făcut cunoștință cu acest autor prin intermediul cărții Atitudinea este totul, o carte care m-a făcut să-mi schimb atitudinea într-o foarte mare măsură și care, inițial, nu credeam că mă va influența atât de mult.

Legat de  “Pregătit pentru succes” în primul rând vreau sa răspund la întrebarea dacă într-adevar te pregătește pentru succes și în ce fel? Răspunsul este “DA” și se pare că totul ține de atitudine și de capacitatea de a te imagina în postura de învingător. Nu suntem toți la fel, e adăvărat, dar cei care reușesc să-și mențină optimismul și încrederea în sine obțin ceea ce-și doresc în viață.

Conținutul cărții

Trecând însă la conținutul cărții, fiecare capitol conține sfaturi referitoare la diferite subiecte, fiecare determinându-te să vrei să ieși din zona de confort, să te depășești, să ai mai multă încredere în propriile forțe și să debordezi de optimism. Cartea este alcătuită din 62 de eseuri cu ajutorul cărora poți avea o viață împlinită. Oricine va citit va învăța tehnici de a avea o atitudine pozitvă și de a aplica princiile succesului. În aceste eseuri vei găsi sursa de inspirație pentru a reuși să-ți folosești potențialul la maximum și să duci o viață mai fericită.

Care sunt ideile cele mai importante cu care am rămas?

1. Recunoștința

Ar trebui să apreciem mai mult ceea ce avem și să punem mai puțin accentul pe ceea ce nu avem. Am învățat că recunoștința ar trebui să fie mai prezentă în viețile noastre: să fim recunoscători că respirăm, că vedem, că avem darul de a putea zâmbi. Când vom ajunge în punctul în care să ne concentrăm pe ceea ce avem și nu vom mai vedea anumite lucruri obișnuite în viețile noastre ca fiind garantat ale noastre, vom putea fi cu adevărat împliniți. Concentrându-ne chiar și pe acele mici motive de nemulțumire din viața noastră, nu facem decât să ne umplem mintea și sufletul cu emoții și energii negative.

2. Împlinirea visurilor

Un exercițiu regăsit în carte, pe care te invit și pe tine să-l faci este următorul: gândește-te la ce vrei să realizezi, apoi la ce te împiedică și într-un final la ce poți face pentru a trece peste acele obstacole. Vei vedea că nu-i imposibil să-ți atingi obiectivul, ba chiar poate vei realiza că ce te-a ținut până acum în loc nu este atât de greu de depășit. Așa că ieși mai repede din zona de confort și luptă neîncetat pentru cele mai râvnite dorințe!

Și în final, nu uita să citești mai întâi și această carte, căci toți oamenii au nevoie de sfaturile și îndurmarea unui expert!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s