Recenzie: “Limbajul trupului în dragoste” – Allan și Barbara Pease

„Limbajul trupului în dragoste” este o carte pentru cei care vor să se apropie de sexul opus și nu știu cum sau le este frică de respingere. Cartea cuprinde multă informație scrisă într-un mod amuzant dar este ușor de parcurs având doar 127 de pagini, incluzând și pictograme haioase care întăresc subiectele tratate.

Se pare că speciile de viețuitoare au reușit să găsescă un mod simplu de a rezolva problema împerecherii, numai oamenii se tot învârt în jurul cozii când vine vorba de asta. Cam așa ne atrag atenția Allan și Barbara Pease în Limbajul trupului în dragoste, o carte menită să te amuze și să te instruiască în relaționarea cu sexul opus.

Bazându-se pe o experienţă de zeci de ani în domeniu şi pe cercetări recente, vizând evoluţionismul, psihologia şi aparatura medicală care arată ce se petrece în creierul nostru, autorii supun atenţiei fiecare aspect al limbajului trupului şi-i asigură cititorului informaţii elementare prin care să identifice atitudinile şi emoţiile care se ascund în spatele comportamentului uman.

Autorii Allan și Barbara Pease au studiat jocul limbajului trupului încă din anii `80, deci sunt calificați să ne ajute să înțelegem comportamentul și manierele care se potrivesc mână în mână când vine vorba de comunicare cu persoane de sex opus pentru prima oară. „Limbajul trupului în dragoste” acoperă asemenea topicuri: cum să fii mai atractiv pentru sexul opus, întâlniri rapide, prima întâlnire, petreceri, întâlniri pe internet și secretele relațiilor de succes.

Cumunicarea nonverbala

Această carte îți oferă șansa să înveți aspecte ale comunicarii nonverbale la bărbați și la femei. Așa că după ce o citești te poți distra la următoarul eveniment social scanând invitații și identificând ipostazele din carte.

Allan şi Barbara Pease detaliază probleme dintre cele mai captivante:

– manifestarea controlului prin intermediul palmelor şi al strângerii de mână,

– gesturile pe care le fac mincinoşii,

– modul în care ne divulgăm gândurile prin poziţia picioarelor,

– gesturile specifice perioadei de curtare dintre bărbat şi femeie,

– zâmbetul şi puterea lui magică,

– ce semnale transmite comportamentul de fumător,

– felului în care ţinem paharul sau în care femeile se machiează

Nu e o noutate că barbații și femeile sunt diferiți

Bărbații chiar se gândesc mai mult la sex și au o mai mică abilitate în comunicare, iar femeile au în ele instinctul de „apărătoare a cuibului” și așteptări înalte și romantice de la parteneri.

E o carte agreabilă şi interesantă, o lectură cu adevărat plăcută. Multe informaţii surprinzătoare şi punctuale, strategii cu aplicabilitate în orice situaţie şi multe altele completează într-un mod antrenant această lucrare a soţilor Pease. Cititorul va învăţa să comunice mai bine şi să asimileze la un alt nivel mai profund interacţiunile cu cei din jur.

!!! Recomand și o altă carte scrisă tot de Allan și Barbara Pease – De ce bărbaţii se uită la meci şi femeile în oglindă?” a cărei recenzie o poți citi aici – CLICK AICI

Un comentariu

Comentariile sunt închise