Recenzie: “Regulile de aur ale lui Napoleon Hill”

Volumul “Regulile de aur ale lui Napoleon Hill” cuprinde articole redactate de Napoleon Hill între 1919 și 1923, care au marcat începutul carierei sale de autor motivațional. Adunate pentru prima oară într-o carte, aceste opinii izvorâte din înțelepciunea sa sunt la fel de întemeiate astăzi cum erau acum un secol.

Pe parcursul vieții, Hill i-a îndemnat în permanență pe oameni, prin scrierile și acțiunile sale, să devină cât mai buni cu putință. Opera sa cea mai celebră, “De la Idee la Bani”, este una dintre cele mai bine vândute cărți din toate timpurile.

Dacă vrei să citești opinia mea despre cartea “De la Idee la Bani”, click aici: https://alexnicolita.ro//2020/03/28/recenzie-de-la-idee-la-bani-napoleon-hill/

Napoleon Hill a fost influențat foarte mult de unul dintre cei mai de succes și mai bogați oameni ai vremii, Andrew Carnegie. Acesta i-a oferit ideea că procesul succesului poate fi sintetizat într-o formulă simplă, pe care orice om ar fi capabil să o înțeleagă și să o aplice. Hill a dorit să puna cap la cap toate informațiile și a reușit să intervieveze peste 500 de bărbați și femei de success, mulți dintre ei având averi foarte mari, în scopul de a descoperi și publica formula succesului.

Poți să atingi orice obiectiv îți propui dacă respecți câteva reguli. Iar regulile respective le găsești în aceasă carte. Nu o să intru în detalii dar o să menționez în continuare aceste reguli:

  • Autosugestia
  • Sugestia
  • Legea acțiunii și reacțiunii
  • Puterea minții
  • Încrederea în forțele proprii
  • Impactul pe care îl au mediul și a obisnuințele asupra ta
  • Memoria
  • Puterea persuasiunii
  • Legea compensației

Aplică aceste principii în viața de zi cu zi și vei fi un om mai bun, mai bogat, mai sănătos, mai împlinit, cu mai mulți prieteni, într-un singur cuvânt – mai de succes!

Citește această carte având în minte propriile aspirații și fi deschis la orice informație utilă. Pe măsură ce citești concentrează-te asupra semnificațiilor și a cuvintelor corelate cu obiectivele tale. Imaginează-ți că autorul ți se adresează direct. Sublinează frazele și pasajele care ți se par importante. Notează orice idee care merită reținută. Iar cel mai important lucru este să-ți revizuiești atitudinea și să încetezi să te legi de cele mai jenante scuze sau să pui insuccesul tău pe seama altora. Fără o atitudine potrivită, acest material nu va fi mai mult decât o carte banală din colecția personală.