Cum scapi de mobila veche?

Dacă ești în situația de a renova o locuință sau dacă te pregătești să te muți într-o locuință nouă cu siguranță te-ai lovit de următoarea întrebare: “Ce fac cu mobila veche?”. În primul rând ar trebui să știi că mobila veche nu se aruncă. Nu o duci nici la ghenă și nici în spatele blocului pentru că riști să iei o amendă usturătoare. În rândurile de mai jos o să prezint câteva metode de a scăpa rapid și eficient de mobila veche.

1. Apelează la o firmă de colectare mobilă.

La această variantă am apelat și eu când am făcut ultima renovare și pot recomanda aceeași firmă care m-a ajutat pe mine. Avantajul este că scapi rapid de mobilă fără ca tu să miști un deget. Echipa va veni la tine acasă și îți va lua mobila de care vrei să scapi, indiferent de etajul la care stai. Dezavantajul este că vei plăti un preț asta.

Există mai mulți pași de urmat dacă te hotărăști să apelezi la o firmă de colectare mobilă.

– în primul rând trebuie să trimiți pe email sau pe Whatsapp o cerere de ofertă care să includă pozele cu mobila de care vrei să scapi, adresa și etajul;

– în al doilea rând trebuie să aștepți o ofertă de preț. Prețurile nu sunt fixe ci diferă în funcție de dimensiunea mobilei, adresă și etaj;

– în al treilea rând trebuie să pregătești mobila pentru debarasat. Dacă ai piese de mobilier foarte mari e bine ca acestea să fie dezemembrate pentru a fi transportate mai ușor, altfel este posibil să plătești în plus pentru demontare;

Eu am colaborat cu https://www.colectaremobila.ro/  , firmă care mi-a lăsat o impresie bună.

Telefon: 0748.159.251

E-mail: contact@colectaremobila.ro

Programul celor de la Colectaremobila.ro este zilnic între 8:00 și 21:00. Am stabilit ziua și ora telefonic iar prețul l-am primit după ce am trims pe Whatsapp pozele cu mobila de care doream să scap.

O altă recomandare ar fi https://debarasare-mobila-moloz.ro/. Funcționeză pe același principiu ca cei de la Colectaremobilă.ro . Au program non-stop.

Email: contact@debarasare-mobila-moloz.ro

Telefon: 0766.785.050

2. Donează mobila.

În cazul in care mobila veche pe care vrei sa o arunci este într-o stare buna, o variantă ar fi să o donezi. Dacă nu ai pe cineva apropiat care să primească mobila atunci ai putea să o pozezi și să pui niște anunțuri de donație pe internet. Ai putea să te folosești de cele mai accesate site-uri de anunțuri, www.olx.ro , www.anuntul.ro/ și www.publi24.ro . Unele dintre ele pot avea rubrică specială de donații.

3. Vinde mobila

În cazul în care mobila ta este într-o stare foarte buna, o idee interesantă ar fi să încerci să faci bani de pe urma ei. Suma pe care o vei primi din vânzarea mobilierului vechi vei putea să o reinvestești în niște piese moderne. Cum poți vinde mobila veche? Trebuie să pozezi fiecare piesă de mobilier, să te gândești la un preț pentru fiecare articol, iar apoi să încarci fotografiile realizate pe un site de anunțuri gratuite. Te poți folosi de aceleași site-uri recomandate la punctul 2.  Ca să-ți faci o idee despre cât să ceri, cel mai simplu ar fi să te uiți la obiectele de mobilier similare cu ale tale, aflate la vânzare pe respectivul site de anunțuri gratuite.

2 comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s