Cazări “child-friendly” lângă Brașov

În acest articol mi-am propus să recomand trei opțiuni de cazare în împrejurimile Brașovului, potrivite pentru familiile cu copii.

Brașovul este o destinație minunată pentru familiile cu copii, deoarece, indiferent de vârstă, copiii vor fi fericiți să exploreze în natură, să se joace în parcuri sau la locurile special amenajate pentru ei.

De fiecare dată când o familie cu copii mici pleacă intr-o calatorie, principala provocare pentru părinți este de a găsi o cazare unde copiii să aibă suficient spațiu să alerge și să se joace, mâncarea să fie adecvata pentru copii, iar părinții să se poată relaxa pe cât posibil.

Am ales pentru acest articol pensiuni de 5, 4 și 3 stele în apropiere de Brașov unde vacanța familiior cu copii va fi o experiență plăcută.

1. Vila Ambient – Cristian Brașov *****

Construită cu peste 2 secole în urmă, această vilă de 5 stele frumos restaurată oferă o piscină interioară, o piscina exterioara și o cramă. Ascunsa în inima satului Cristian, are vedere la Munții Bucegi.

Camerele în stil săsesc de la Vila Ambient au tavan cu grinzi din lemn, sculpturi în piatră și mobilier colorat. Fiecare cameră este dotată cu TV cu ecran plat și balcon.

Opțiunile de relaxare de la Ambient Vila includ:

– piscină exterioară

– piscină interioara încălzită

– camere cu cadă cu hidromasaj

– saună

– sală de jocuri cu masă de biliard și tenis de masă

– două locuri mari de joaca pentru copii (unul din ele are inclusiv și o tiroliana)

– două terenuri de tenis și mini fotbal

Oaspeții sunt bineveniți să își pregătească propriile mese în bucătăria rustică sau să deguste vin local în crama din piatră. Sala de mese are un șemineu confortabil și o masă lungă din lemn, decorată cu modele florale. De asemenea, oaspeții se pot bucura de un grătar în grădina de 250 de metri pătrați.

Restaurantul ofera un mic dejun foarte variat, potrivit si pentru copii, iar meniul  à la carte include destule opțiuni pentru mesele copiilor.

Ce mi-a plăcut

– camerele decoracte cu bun gust având balcon cu vedere spre munte

– cada cu hidromasaj și vedere spre cer

– piscina interioară cu apă încălzită

– spațiul de joacă exterior bine întreținut

– atitudinea prietenoasă a personalului față de cei mici

– micul dejun cu alimente diverse și un desert diferit în fiecare zi

– poziționarea perfectă pentru a explora județul Brasov

Vezi in detaliu cum arată Vila Ambient în videoclipul de mai jos:

Conacul Ambient – Cristian Brasov

2. Wolkendorf Bio Hotel & SPA ****

Situat într-o zonă naturală relaxantă, Wolkendorf Bio Hotel & Spa este o stațiune situată în Vulcan, la 11 km de Brașov. Așezat într-o margine de sat, în vecinătatea pădurii, foarte aproape de natură, oferă un loc dedicat relaxării. Acest bio-hotel oferă o experiență SPA, cu jacuzzi interior, baie cu apă termală și cadă cu hidromasaj. Proprietatea are și un restaurant tradițional.

Camerele luminoase sunt în culori deschise, iar mobilierul din lemn este pictat cu motive tradiționale. Unitățile sunt dotate cu TV cu ecran plat. Având o baie privată spațioasă, acoperită cu piatră naturală, camerele oferă și un birou.

Wolkendorf Bio Hotel & Spa oferă WiFi gratuit. Un mic dejun continental sau tip bufet este disponibil în fiecare dimineață la proprietate.

Copiii vor găsi aici zone de joacă interioare și exterioare. Adulții pot juca tenis de masă și darts la unitatea de cazare, iar bicicletele sunt disponibile.

Orașul vechi al Brașovului, cu Biserica sa neagră gotică, se află la 18 km de Wolkendorf Bio Hotel & Spa, iar parcul de aventură Brașov este la 25 km de proprietate. Cetatea Râșnov este la 18 minute de mers cu mașina.

Ajuns la hotel, exteriorul îți dă o idee despre ce vei găsi înăuntru – gardul spre stradă din lemn, poarta țărănească largă, din lemn sculptat și cu acoperiș de țiglă te invită într-o curte mare, cu alei pietruite, care șerpuiesc elegant printre clădiri, iazuri, țarc cu iepurași, loc de joacă pentru copii, loc de socializare pentru adulți, copaci, brazi. Totul este amenajat profesionist, cu gust și atenție la detalii

SPA-ul este probabil aspectul forte la Wolkendorf.

Deși se află într-o clădire separată, ceea ce face accesul mai neplăcut în sezonul rece, SPA-ul este totuși suficient de aproape. Construit în deplină armonie cu peisajul, ascuns sub un acoperiș de iarbă și înconjurat de muzică specifică (difuzată și în exterior) centrul de relaxare este o rețetă excelentă pentru reîmprospătare.

Restaurantul Wolkendorf, mare și cu terasă, amenajat rustic, este și el elemnt principal pe lista de elemente de atracție ale locului.  Aici se servește micul dejun, inclus în tariful de cazare, dar și celelalte mese și este deschis și pentru exterior. Fumătorii vor aprecia în sezonul rece încălzitoarele instalate pe terasă.

Meniul este suficient de variat cât să nu te plictisești dacă stai mai multe zile la hotel; prețurile sunt ușor peste medie dar mâncărurile sunt bine făcute și porțiile îndestulătoare.

Pentru familiile cu copii, un aspect important este ca in meniu există o secţiune dedicată copiilor. 

3. Brandeberg Pension & Restaurant ***

Pensiune Brandeberg te întâmpină cu ospitalitatea și bunul gust asemănătoare cu cele ale pensiunilor din regiunea Tirol Austria.

Construită după arhitectura clasică austriacă, cu terase și obloane din lemn, pensiunea Brandeberg este locul ideal pentru a petrece vacanța sau un weekend, este locul în care te poți reconecta cu tine însuți și cu natura.

Situată în impresionantul decor montan al zonei Bran, la doar 3 km de „Castelul lui Dracula”, Pensiunea Brandeberg se mândrește cu un stil arhitectural tirolez, vedere la munte și un restaurant cu preparate românești și germane.

Toate unitățile de la Pensiunea Brandeberg sunt dotate cu balcon, TV cu ecran și baie privată cu uscător de păr, duș și articole de toaletă gratuite. La cerere este disponibil un minibar. Camerele au decoruri inspirate din zona Tirol din Austria.

Restaurantul hotelului are un meniu variat, iar mâncarea este pregătită cu ingrediente organice din zona Bran, inclusiv produse lactate și brânzeturi, pastramă de oaie, păstrăv, legume și fructe locale, miere, gemuri, murături. De asemenea, oaspeții au acces la un bar, o terasă în aer liber și un loc de joacă în aer liber pentru copii. Oaspetii se pot bucura de jocuri de biliard, tenis de masă, darts și air hochei.

Pensiune child friendly

Pensiunea Brandeberg este o locație child-friendly și îi așteaptă pe cei mici cu un spațiu amenajat special pentru joaca în aer liber. Pentru ei s-a construit un adevărat parc de distracții dotat cu tot ceea ce este nevoie pentru a consuma energia celor mici: leagăne (atât pentru bebeluși cât si pentru juniori), tobogane, balansoare, groapă cu nisip. Spațiul larg din jurul pensiunii le permite năzdrăvanilor să exploreze, să alerge în voie, și să se bucure de o porție sănătoasă de aer curat.

Te invit să te abonezi pentru a primi cele mai recente articole pe e-mail !