Recenzie: Regula 10X – Grant Cardone

Grant Cardone este unul dintre cei mai bine vânduți autori din topul New York Times și un expert în cursuri de formare în domeniul vânzărilor, recunoscut internațional. În ultimii 25 de ani, Cardone a lucrat cu companii din toată lumea, personalizând și furnizând programe și sisteme de vânzări care să îmbunătățească procesul de vânzare și să crească veniturile obținute din vânzări. A înființat Universitatea Cardone, considerată a fi cel mai important instrument de training online în vânzări din lume, cu peste 50 de milioane de utilizatori. Cele 5 companii private pe care le deține obțin venituri anuale de peste 100 de milioane de dolari.

Conform celor relatate mai sus despre Grant Cardone, în cartea “Regula 10X – Singura diferență dintre succes și eșec” avem ocazia să învățăm de la un lider în domeniul vânzărilor, unul dintre cei mai buni oratori din lume, o persoană cu o foarte mare influență în sfera dezvoltării personale.

Regula 10x este un concept care se bazează pe estimarea corectă a cât de mult efort este necesar pentru a face ceva cu succes. Practic, trebuie să îți setezi obiective de 10 ori mai mari decât te-ai gândit inițial și să faci de 10 ori mai multe acțiuni decât ți-ai propus. Mereu trebuie să gândești la nivel macro, prin multiplicarea cu 10 a tuturor gândurilor, a motivației, a curajului, a disciplinei, a perseverenței, a întâlnirilor, a obiectivelor și a lucrurilor pe care le faci.

O carte care îți va spori curajul și încrederea în tine, va elimina tergiversările și îndoielile și te va înzestra cu un simț al scopului, care îți va anima viața, visurile și obiectivele. O lectură despre cum să-ți creezi viața pe care ți-o dorești, distrându-te mai mult și obținând mai mult timp pentru tine și ceea ce îți place să faci. O carte care îți spune ce să faci ca să reușești!

În unul din capitolele acestei cărți, Grant Cardone prezintă o listă de 32 de calități des întâlnite, trăsături de personalitate și obișnuințe care îi fac pe oamenii de succes să fie ceea ce sunt. Printre aceste trăsături se numără: să privești orice problemă ca pe o oportunitate de a avea succes, asumarea riscurilor, capacitatea de a fi absurd și de a înfrunta ideile tradiționale, să te dedici în întregime și să mergi până la capăt, să îți propui și să îndeplinești obiective mărețe. Cu siguranță vei fi curios să descoperi care sunt celelalte calități.

Așa cum autorul susține de-a lungul cărții, succesul nu este o alegere sau o opțiune. Este datoria fiecăruia să se gândească și să acționeze în maniera corespunzătoare. Fiecare dintre noi trebuie să-și îndeplinească responsabilitatea de a produce o schimbare în această lume, astfel încât, atunci când ne vom încheia misiunea, oamenii să își amintească de noi, de faptul că am abordat viața doar prin prisma celor mai mari visuri și a celor mai remarcabile acțiuni. Succesul este datoria, responsabilitatea și obligația ta și sunt sigur că vei avea mai mult success decât ai visat vreodată, atâta vreme cât vei gândi și ve acționa “înmulțit cu 10”!