Recenzie: ILLUMINATI – Jim Marrs

Una dintre cele mai bune și interesante cărți pe care am citit-o în ultima vreme este cartea „Illuminati” a lui Jim Marrs. Întotdeauna m-am întrebat dacă este adevărat faptul că suntem manipulați de guverene, mass-media și dacă într-adevăr există o societate ocultă care controlează totul, deține puterea totală și se află deasupra toturor guvernelor și națiunilor.

Datorită acestui lucru, misterele legate de societățile secrete sunt o sursă permanentă de fascinație. Dovezile incontestabile din această carte înlătură însă îndoielile și ne permit să înțelegem de ce s-au petrecut multe din evenimentele aparent întâmplătoare și mai ales ce este în spatele lor.

În ciuda spiritelor critice, Jim Marrs trece dincolo de speculațiile absurde și ne spune povestea reală a acestui grup conspirativ. El pornește de la originile grupului, cunoscut inițial ca „Vizionarii antici și iluminați din Bavaria”, abordând apoi subiecte precum ochiul atoatevăzător de pe bancnota de un dolar american, piramida inversată de pe Marele Sigiliu al SUA, la protocoalele, sau procedurile, ce vizau uzurparea guvernelor naționale și dobândirea dominației mondiale, simbolismul din spatele logo-urilor marilor corporații internaționale din zilele noastre, Cavalerii Templieri, gruparea Assassinilor, Rozacrucienii, Skull and Bones, Francmasonerie, revoluțiile din Franța, Rusia și America și multe altele.

„ILLUMINATI, cocietatea secretă care a deturnat întreaga lume” este o lucrare condensată și foarte actuală. Cartea pornește de la originile cunoscute ale societătilor secrete, care par să își aibă rădăcinile în vechiul Sumer (Mesopotamia). Autorul ne poarta prin mitologia și legendele trecutului îndepărtat, în special cele legate de zeii Anunnaki din vechea Mesopotamie (care se presupune că ar fi contribuit la creare rasei umane) și se ajunge la David Hudson, un fermier de bumbac din Phoenix, Arizona cu a lui descoperire accidentală, din anii 1970, a elementelor monoatomice. Se consideră că pulberea de culoare albă, rezultată din extracția aurului și argintului cu cianură, ar avea capacitatea de a regenera ADN-ul uman. S-a emis chiar ipoteza că aceasta oferă și un remediu pentru boli și chiar ar avea proprietăti întineritoare. Dr. Hal Puthoff, directorul Institutului pentru Studii Avansate din Austin, Texas a concluzionat că praful era „materie exotică” capabilă să curbeze timpul și spațiul deci poate oferi o tehnologie avansată. Fiind un om practic, fermier și metalurgist, Hudson disprețuise orice referire la aspectele oculte. În anul 2004, David Hudson a dispărut și nu a mai avut apariții publice, și aceasta după ce a promis publicului că intenționa să producă pulberea sa albă, monoatomică, pentru beneficiul întregii omeniri.

Jim Marrs vorbește în detaliu despe cele mai vechi și mai puțin cunoscute grupuri mistice, precursoare pentru Illuminati: gnosticii, cabaliștii, școlile misterelor, esenienii, gruparea Roshaniya, Cavalerii Templieri, Teutoni si de la Malta, gruparea Assassinilor și rozacrucienii.

Se presupune că totul a pornit de la cunoașterea antică a sumerienilor care a fost transmisă mai întâi babilonienilor, asirienilor și egiptenilor, ajungând în cele din urmă în Școlile Misterlor ale grecilor și romanilor, iar apoi, prin Cavalerii Templieri și Rozacrucieni, a ajuns până la Francmasonerie, iar în final a fost reunită și organizată de către un grup de intelectuali germani, la sfârșitul anilor 1700, și anume Iluminații Bavarezi.

Ordinul Iluminaţilor a fost o societate secretă înfiinţată în 1776, în oraşul Ingolstadt din Bavaria de Nord, de Adam Weishaupt. Primul profesor de drept canonic de la Universitatea din Ingolstadt. Adam Weishaupt a strâns lângă el liber-cugetători, liberali, antimonarhici recrutaţi din lojile masonice din Germania. Prin intermediul şcolilor de mistere a dominat câțiva ani alături de bancherul Mayer Rothschild și Baron Knigge care urmau idei precum: „Scopul scuză mijloacele” și „Pentru a realiza sinteza și a-ți atinge scopul este nevoie de două forțe opuse”.

Un alt lucru interesant pe care îl aflăm este legat de modul cum familia masonă Rothschild a reușit să pună stăpânire pe un imperiu bancar. Se știe că în prezent, cele mai puternice bănci din lume sun conduse de familia Rothschild. Cel care a pus bazele acestei dominații a fost Mayer Amschel Rothschild iar teoria conspirației consideră că între Mayer Amschel Rothschild și Weishaupt și ai săi Illuminati a existat o anumită legătură. Averea familiei Rothschild a fost construită pe bani deturnați de la William al IX-lea, bani care în mod normal ar fi trebuit folosiți pentru apărarea principatului Hesse – Kassel. 

În 1785, ordinul Illuminati a fost suprimat iar acuzația adusă a fost aceea că scopul ordinului era să răstoarne toate monarhiile și religiile de stat din Europa. Deși dizolvat, membrii săi infiltraseră deja Francmasoneria, guverne, biserica, sectorul bancar și chiar și alte societăți secrete, deturnându-le de la scopurile lor inițiale și au continuat să răspândească ideile Iluminismului până în zilele noastre. Jim Marrs arată și cum filosofia Illuminati s-a împletit mult cu Francmasoneria, o organizație fraternă înființată între secolele al XVI-lea și al XVII-lea, ca o ramificație a Ordinului Cavalerilor Templieri, ce fuseseră scoși și ei la rândul lor în afară legii.

Chiar și astăzi există o mulțime de societăti secrete în lume, unele foarte cunoscute și altele mai puțin cunoscute: Ku Klux Klan (KKK), Cavalerii Teutoni, Clubul Bilderberg, Consiliul pentru Relații Externe (CFR – Council on Foreign Relations). Tranziția de la vechile societăți secrete, la organizațiile secrete mai moderne a fost intensificată prin introducerea Francmasoneriei „iluminate” (deturnată de către Illuminati), ea însăși un amestec de tradiții ezoterice vechi și tradiții cabalistice.

Cea mai mare societate secretă este în prezent Francmasoneria, cu peste 6 milioane de membri, în principal în Europa, Marea Britanie și America. În cadrul Francmasoneriei există două cercuri, un cerc mai mare, exterior, format din membrii care știu doar ceea ce au fost învățați, și o elită, un cerc interior format din membrii care au învățat secretele interne ale Ordinului. Milioane de membri care nu consc aspectele secrete ale acestei societăți se bucură de celelalte aspecte aparent filantropice și fraterne.

„ILLUMINATI, scocietatea secretă care a deturnat întreaga lume” este o carte excelentă care merită citită pentru că pune în dezbatere condiția actuală a lumii noastre, aceea că nu avem acces la adevărata cunoaștere. De la ipoteza că principalul control asupra Pămantului este realizat de ființe care nu sunt de pe această planetă, dar conduc prin Illuminati, se încearcă o minimă justificare pentru reducerea la tăcere a celor care luptă în interesul cetățenilor sau al mediului înconjurător. Din fericire pentru omenire, nivelul conștiinței se ridică în întreaga lume. Din ce în ce mai mulți oameni devin din ce în ce mai informați cu privire la realitățile vieții actuale de pe Pămant.

Consider că această carte cuprinde o mulțime de informații interesante. Să fie, într-adevăr, Illuminati si Francmasoneria în spatele a tot ceea ce se întâmplă în lume? Să fi fost societatea secretă Illuminati motivul unor revoluții? Să fie oare ei care decid tot ceea ce se întâmplă în lume? Conform informațiilor citite consider că da. Cartea m-a convins că toate teoriile despre Illuminati și masoni au fundamente reale.

Subiecte cum ar fi schimbările climatice, ambiguitatea identității de gen, legislația împotriva portului de arme, medicamentele și vaccinurile nocive și organismele modificate genetic umplu în permanență mijloacele de comunicare în masă deținute de acești giganți corporatiști numai pentru că astfel de probleme mențin societatea divizată și în conflict, fapt care servește pentru a distrage atenția publicului de la adevărații conducători ai lumii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s