Despre orașul Miami și croaziera în Caraibe cu vasul MSC Seaside

În rândurile următoare o să relatez experiența unui mini sejur la Miami și a unei superbe croaziere în Caraibe la bordul vasului MSC Seaside.

Miami, perla Flordiei.

O cale foarte bună de a vedea cele mai importante zone din orașul Miami și în același timp de a beneficia de transport pentru 48 de ore este să achizionezi un bilet de autobuz BigBus („hop-on hop-off”). Cu un tichet Premium vei avea la dispoziție două tururi de zi (linia roșie și linia albastră) și un tur de noapte. Tot în biletul Premium este inclusă și o plimbare cu vaporașul în jurul Bisacayne Bay, portul Miami și insulele unde se regăsesc cele mai scumpe proprietăți din Miami (Star, Palm, Hibiscus și insulele Venețiene). Pentru mai multe detalii despre biletul de BigBus: https://www.bigbustours.com/en/miami/miami-bus-tours/

BigBus Miami

Impresii din plimbarea cu vaporașul în Biscayne Bay sunt evidențiate cel mai bine de imaginile și filmulețul de mai jos.

Croazieră Biscayne Bay
Miami și golful Biscayne

În Miami am avut ocazia să văd următoarele atracții turistice.

  1. Wynwood Walls

Dincolo de strălucirea și farmecul acestui oraș magic, Miami are un cartier colorat și plin de artă numit Wynwood. Wynwood a devenit un refugiu pentru pictori aspiranți, artiști graffiti, creatori și tineri inovatori. La doar câteva minute de centrul orașului Miami, în apropiere de Midtown, acest cartier înfloritor se centrează în jurul Wynwood Walls. O colecție de ziduri uriașe aparținând celor șase clădiri, Wynwood Walls a devenit o pânză goală pentru artiști renumiți de pe tot globul.

Wynwood Walls

2. Little Havana

Mica Havana este unul dintre cele mai mari cartiere din Miami și este situat la vest de centrul orașului. Acest cartier este unul dintre locurile cele mai atractive de vizitat în timpul vacanței în Miami, pentru că vei găsi o abundență de culori, stări sufletești, sunete și o atmosferă deosebită. Cartierul Little Havana a fost înființat de comunitatea de cubanezi care a emigrat masiv din Cuba în Miami înainte de anii 80. În acest cartier sunt șanse mari să te înțelegi cu un localnic mai bine în spaniolă decât în engleză.

Little Havana

3. Downtown Miami

Centrul orașului Miami, cu acele clădiri foarte înalte cu pereți de sticlă,cu bulevardele aglomerate, cu multe reasturante, baruri și sky baruri, cu o multitudine de lumini, este absolut impersionant dacă este vizitat seara.

Downtown

4. Miami Beach și Ocean’s Drive

Într-o excursie la Miami este obligatoriu să vezi și Miami Beach. Dacă ar fi să descriu în câteva cuvinte această zonă aș spune: palmieri, hoteluri în stil Art Deco (în Miami Beach vei găsi cea mai mare colecție de clădiri în stil Art Deco din lume), plaje mari cu nisip fin, faimoasa stradă Ocean Drive, cu cele mai tari cluburi și restaurante din Florida, reședințele vedetelor și bogătașilor de pe Star Island, mașini luxoase cu mulți cai putere, dar și foarte multe nave de croazieră.

Miami beach

Din Miami m-am îmbarcat pe nava de croazieră MSC Seaside pentru o croazieră de 7 zile în insulele  Caraibe, cu oprire în Jamaica (Ocho Rios), Mexic (Playa del Carmen), Bahamas (Nassau).

Dacă urmarești site-ul https://www.croaziere.net/ vei gasi multe oferte promoționale de croaziere organizate de firma MSC.

MSC Seaside

Hai să vedem la ce te poți aștepta de la o croazieră cu MSC Seaside.

MSC Seaside rescrie regulile de design ale navelor de croazieră, amestecând zonele interioare și exterioare pentru a te conecta cu marea ca niciodată. Înconjurând nava la nivelul punții 8 găsești o zonă de promenadă unică, doar puțin peste nivelul marii, căptușită cu locuri pentru a mânca, bea, cumpăra, înota și a te bronza. Și te vei putea bucura de vederi superbe din atriumul interior cu pereți de sticlă și din lifturile panoramice. Atrium-ul care se extinde pe două etaje, cu scări și pereți de sticlă, creat într-un mod inovator te va transpune într-o atmosferă perfectă pentru distracție, muzică live și vederi spectaculoase ale oceanului.

Promenada

Zona de promenadă Waterfront Boardwalk oferă acces la o varietate de restuarante, baruri și magazine. De pe SKYwalk-ul din sticlă, oaspeții se pot bucura de o vedere uimitoare a ocenului de la mare înălțime.

SkyWalk
SkyWalk

Puntea pentru bronzat

Puntea configurată în mod  special pentru bronzat și având un stil unic pe MSC Seaside, permite o vedere asupra marii care îți taie respirația și șezlongurile special proiectate pentru a oferi oaspeților șansa de a rămâne aproape de piscină dar și pentru a crea o conexiune imersivă cu apă.

Conectat cu puntea superioară prin două lifturi din sticlă cu vedere panoramică, piscina South Beach oferă o adevarată oază de relaxare.

Forest Aquaventure

Pe MSC Seaside găsești un parc acvatic pe mai multe nivele fiind una dintre cele mai mari atracții atunci când ești pe mare. Parcul acvatic se mândrește cu cinci tobogane,  două dintre ele fiind transparente și ieșind în exteriorul navei iar cel mai lung având peste 100 de metri cu lumini și muzică pe care te poți da singur sau în tandem.

Metropolitan Theatre

Uimitorul teatru de înaltă tehnologie este locul ideal pentru a te bucura de spectacole grandioase în stil Broadway, cu un program variat care oferă divertisment captivant în fiecare seară a croazierei tale.

Bowling și simulator de Formula 1

Bucură-te de toată distracția a două benzi de bowling de dimensiune completă, unde îți poți provoca prietenii și familia. În simualtorul de Formula 1 te poți bucura de experiența pilotării unei mașini de formula 1 reale.

Vaporul a avut opriri cu duata de aproape o zi în următoarele porturi: Jamaica (Ocho Rios), Mexic (Cozumel – Playa del Carmen), Bahams (Nassau). O să vorbesc în continuare despre cele mai importante atracții din aceste superbe zone.

Jamaiaca, Ocho Rios

Dunns River Falls

Una dintre atracțiile cele mai importante din zona Ocho Rios este cascada Dunns River Falls. De fapt este vorba de mai multe cascade terasate, de înălțime redusa. Cu ajutorul unui ghid, poți urca pe terasele alcătuite din calcar până în vârful căderii de apa. La final poți înota în lagunele reci de la bază.

Dunns River Falls

Blue Hole

În mod obișnuit, mai puțin aglomerat decât Dunn’s River Falls, Blue Hole este o serie de piscine pitorești in mijlocul junglei, alimentate de cascade din munții luxurianți, la aproximativ 25 de minute de mers cu mașina de la Ocho Rios. Unul dintre cele mai populare lucruri pe care poți să-l faci este să te arunci de peste stânci în aceste piscine naturale cu o apă turcoaz de o frumusețe rară, te poți da în leagăn ca Tarzan și apoi sări în apă. Ghizii sunt recomandați pentru siguranță, îți vor arăta cele mai bune locuri pentru a înota și traversa râul, dar dacă nu doresti să înoți în bazine, poți vizita zona pentru fumusețea ei și să faci niște poze.

Blue Hole

Mexic, Playa del Carmen

Snorkeling subteran

Participă la o experiență ecoturistică senzațională: o vizită la un sistem de peșteri semiscufundat aflat la doar câțiva kilometri de Playa del Carmen. Pune-ți un costum din neopren și cască dotată cu lanternă pentru a explora minunile acestui râu subteran. Pe măsură ce înaintezi mai adânc în ceea ce pare a fi centrul pământului, sesizează liniștea din ce în ce mai mare, în care auzi doar sunetele pașilor tăi pe cărările de calcar și ale stropilor de pe brațele tale, în timp ce străbați apele cenotei. Fii atent la pași în timp ce ghidul te conduce pe mai mult de 600 de metri prin labirintul camerelor din caverne, observând vegetația și micile creaturi de pe drum. Privește cu uimire tavanele peșterii acoperite cu stalactite în forma unor sloiuri de gheață și stalagmitele care sfidează gravitatea, înălțându-se de pe fundul peșterii.

După experiența peșterilor și a cenotelor, te poți relaxa la plajă savurând un cocktail și lăsându-ți gândurile să zboare peste întinderea albastră a marii, sau poți merge la magazinele din stațiune pentru o sesiune de cumpărături unde poți găsi o mulime de lucruri interesante la prețuri rezonabile.

Snorkeling

Bahamas, Nassau

În Bahams – Nassau, după un tur scurt de oraș în care ghidul ne-a prezentat principalele atracții turistice, am făcut o oprire în zona portului de unde un ferry boat a preluat grupul pentru transport către insula Balmoral. Am rămas cu adevărat fascinat de frumusețea acestei insule. Te poți relaxa cu un cocktail la una din teresaele de pe malul mării, poți face plajă și să te bucuri de înot în apele cristaline, sau dacă dorești mai multă aventură, poți programa o sesiune de înot cu pisicile de mare sau poți face snorkeling în jurul stâncilor din apropierea plajei.

Insula Balmoral

Citește și articolul “Japonia, aventură în imperiul nipon