Japonia, aventură în imperiul nipon

Una dintre cele mai spectaculoase vacanțe pe care am făcut-o în ultimii ani a fost în Japonia. Japonia, sau “Țara Soarelui Răsare” este una dintre cele mai educate și mai dezvoltate țări ale lumii. Fie că urmează să vizitezi această țară minunată sau doar îți dorești, acest articol este menit să evidențieze câteva obiective turistice pe care consider că nu trebuie să le ratezi atunci când te afli în Japonia.

Citește și articolul “Despre orașul Miami și croaziera în Caraibe cu vasul MSC Seaside

Transportul

Dacă dorești să vizitezi mai multe orașe, cea mai bună modalitate de transport este cu trenul. Există un abonament săptămânal, JR Pass, oferit de Japan Railways (https://www.japan-rail-pass.com/) valabil pe linia de mare viteza (Shinkansen) la prețul de 270$. Este cea mai rentabilă variană având în vedere că un bilet pentru un singur drum costă în jur de 120$ cu aceste trenuri. Abonamentul este valabil si pentru transport pe liniile interne din marile orașe Tokyo, Kyoto, Osaka, dar doar în rețeaua JR. Acest JR Pass NU este valabil pe liniile de metrou.

Tokyo

  1. Metropolitan Government Building

Prima vizită în Tokyo am făcut-o la Tokyo Metropolitan Government Building (sediul primăriei). Clădirea este formată din 2 turnuri, iar unul din ele se vizitează pentru vederea panormaică de la puntea de observare aflată la 202 metri înălțime.

Metropolitan Government Building
Vedere din Metropolitan Government Building

2. Tempul Senso-Ji

Unul dintre cele mai importante temple din oraș este Templul Senso-ji. Acesta este un templu budist, unul dintre cele mai cunoscute și apreciate din Tokyo. Templul Senso-ji a fost terminat în 645, astfel că este considerat cel mai vechi lăcaș de cult din oraș.

Templul Senso-ji
Templul Senso-ji

3. Palatul Imperial

Palatul Imperial din Tokyo unde este reședința oficială a împăratului și a familiei sale nu se vizitează în interior dar merită văzut din exterior. Este impresionant datorită arhitecturii sale și a grădinilor care îl înconjoară. De asemenea în jurul Palatului Imperial se regăsesc nenumărate parcuri și clădiri zgârie-nori.

Palatul Imperial
In apropierea Palatului Imperial

4. Insula Odaiba

Dacă ajungi la Tokyo, nu trebuie să ratezi insula Odaiba. Odaiba este o insulă artificiala legată de Tokyo printr-un pod, numit Rainbow Bridge. Numele podului cred că vine de la faptul că noaptea, când se aprind luminile pe pod acesta este extrem de colorat. Cuvântul “daiba” din Odaiba înseamnă fortăreață. Asta pentru că în locul unde se află acum acestă insulă artificială, la sfârșitul secolului al 17-lea japonezii au construit 4 insulițe artificiale pentru a bloca înaintrarea navelor americane conduse de comandantul Perry, atunci când acesta a venit pentru a forța Japonia să-și deschidă porțile și să renunțe la statutul de țară izolată. Acum în Odaiba troneaza o copie în miniatură a Statuii Libertății.

Insula Odaiba

Kyoto

A urmat vizitarea orașelor Kyoto, Osaka si ale împrejurimilor orașului Kyoto. În Kyoto recomand cazarea la unul din hotelurile din rețeaua “Grand Japaning Hotel”. Hotelurile funcționeaza în sistem self check in, în sensul că nu există nicio persoană la recepție, iar check-in-ul îl faci singur la un aparat automat iar accesul în camera îl primești pe baza pașaportului și a unui cod de rezervare.  Raportul preț – calitate este extrem de bun, iar camera sunt doate cu absolut tot ce ai nevoie. Vezi mai multe detalii aici: https://www.booking.com/hotel/jp/grand-japaning-hotel-kuromonsanjo.en-gb.html?aid=304142

  1. Catelul Nijo

Castelul Nijo este unul din cele mai importante obiective de bifat în Kyoto. Aici vei fi purtat prin istoria de peste 2 secole a Shogunilor. Castelul Nijo, complet cu ziduri, turnuri și un șanț, a fost construit în 1603 și mai târziu a servit drept sediu al guvernului. Complexul are mai multe clădiri care conțin numeroase opere de artă importante și este renumit ca fiind locația aleasă de împărat pentru a emite reîncercarea de abolire a șogunatul puternic al țării. Foarte impresionante au fost și gradinile din jurul castelului Nijo.

2. Templul Kiyomizu-dera

În partea de est a orașului Kyoto, Templul Kiyomizu-dera, un important sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, se află într-o locație pitorească pe Muntele Otowa, cu vedere spre oraș.

3. Altarul Inari

Unul dintre cele mai faimoase altare din Japonia, Altarul Fushimi-Inari este o vizită obligatorie în Kyoto. Înființat în 711 d.Hr. și dedicat zeiței cultivării orezului, Ukanomitama-no-mikoto, altarul este încă frecventat de comercianți care se roagă pentru prosperitate. Dacă numele nu îți spune multe, sigur imaginile cu porțile torii (acele arcade de un portacaliu aprins) o să ți se pară cunoscute. Locul este popular pentru traseul prin aceste porți care brăzdeaăa Muntele Inari. Însă, ca orice loc popular este foarte aglomerat în cursul zilei.

Altarul Inari

4. Templul Todai-ji

La Nara (un orățel din apropierea orașului Kyoto) este obligatoriu să mergi la Templul Todai-ji. Acest templu iconic este locul în care trăiește Marele Buddha, care are dimensiuni enorme și cu adevărat impresionant de văzut. Acesta este un loc foarte spiritual care atrage în fiecare zi mulțimi de turiști, așa că vă faceți timp să vă plimbați în interiorul templului și pe terenuri. O caracteristică interesantă din interiorul templului este un stâlp care are o gaură în mijloc. Aici copiii încearcă adesea să se strecoare, deoarece se crede că asta aduce noroc și iluminare. Templul se află la aproximativ 20 de minute de mers pe jos de gara Kintetsu Nara.

Templul Todai-ji

Un alt lucru spectaculos în parcul de la Nara este că te poți împrieteni cu foarte multe căprioare blânde care abia așteptă să le mângâi, să te joci cu ele și să faci poze cu ele.

Parcul Nara

Osaka

  1. Umeda Sky Building

În Osaka, cel mai important obiectiv turisitc este Umeda Sky Building. Această clădire spectaculoasă din Osaka este cunoscută și sub numele de “New Umeda City”. Ea reprezintă un obiectiv turistic important al orașului datorită frumuseții ei colosale. Aceasta este formată din două turnuri legate de Observatorul Gradinii Plutitoare de la etajul 39. De aici turiștilor le este oferită o vedere panoramica asupra orasului. Clădirea are 173 de metri înălțime. Distanța de la gara din Osaka până la Umeda Sky Building se poate parcurge pe jos în aproximativ 15 minute.

2. Castelul Osaka

Tot în Osaka poate fi vizitat si Castelul Osaka care este foarte impunator prin arhitectura sa și grădinile care îl înconjoară.

Hiroshima

Dacă iei trenul de la Kyoto a Hiroshima, poți face un popas de aproximativ două ore la castelul Himeji. Himeji este un domeniu în Japonia renumit pentru cel mai impresionant castel din țară, construit la începutul secolului al XVII-lea. Complexul palatului este cunoscut în Japonia ca Shirasagijo, ceea ce în traducere înseamna „White Heron Castle”, deoarece designul său seamana cu o pasăre cu aripile în zbor. Pentru a ajunge în interiorul castelului turiștii trebuie să urmeze un traseu, care trece prin turnuri mici, ziduri și porți din lemn masiv. Turnul central, numit „dautenshu” are vedere spre o curte mică, unde samuraii efectuau ritualul omorului – sepuko. În partea de sud a curții se spune că se află casa de băuturi spirtoase. Pe lângă palatul principal în Himeji, deosebit de interesant pentru vizitatori este și Muzeul de Istorie al prefecturii Hyogo, dar și Muzeul Literar.

Castelul Himeji

Hiroshima este unul dintre cele mai populare orașe japoneze, însă motivul pentru care acest oraș este atât de renumit nu este unul fericit. Cu toate că acest oraș a avut cel mai mult de suferit datorita celui de al II-lea Război Mondial, trebuie să ne bucure faptul că Hiroshima pare că a reușit să treacă peste tragicul eveniment ce i-a marcat istoria. Acesta este în plin curs de dezvoltare și devine o destinație din ce în ce mai aleasă de turiști. Parcul Memorial se află în inima orașului. Aici puteți vizita Muzeul Păcii și o clădire celebră care a rezistat bombardamentului, Atomic Bomb Dome. “Domul Bombei Atomice” , cunoscut și ca Memorialul de pace din Hiroshima, este ceea ce a rămas din fosta Cameră de Promovare a Industriilor din Hiroshima, una din puținele clădiri care au rămas în picioare în august 1945, care este în picioare și în prezent și care va dăinui atâta timp cât vor exista arme nucleare. Impresionează prin aspectul de schelet pe care îl are și prin dorința japoneză de a-l menține în starea de acum 70 de ani, fapt care a făcut să fie înscris în patrimoniul universal UNESCO.

Atomic Bomb Dome