Recenzie: Nevoile lui, nevoile ei – Willard Harley

Cartea „Nevoile lui, nevoile ei”,considerată de prestigioase publicații din întreaga lume drept cea mai bună carte adresată cuplurilor care vor să aibă o relație armonioasă și de extrem de lungă durată, tradusă în majoritatea limbilor de circulație internațională și vândută până acum în peste 2 milioane de exemplare, readuce în prim plan niște principii simple, cu ajutorul cărora, dacă ni le-am însuși pe deplin, am avea o căsnicie sau o relație mult mai împlinită și mai fericită.

Dr. Willard Harley, un renumit terapeut de cuplu, ne ajută să înțelegem că bunele intenții nu sunt întotdeauna suficiente ca să rezolvam problema compatibilității cu partenerul de viață. Nu e suficient să ne dorim să îndeplinim nevoile emoționale ale acestuia, ci chiar trebuie să trecem la acțiune și să o facem. Bărbații și femeile au nevoi emoționale diferite și de aceea ideal este să îi îndeplinim partenerului de viață nevoile care sunt importante pentru el, nu pentru noi.

Cartea a devenit aproape clasică şi identifică nevoile fundamentale ale bărbaţilor şi femeilor, furnizând ajutor pentru a se obţine mai multă afecţiune din partea partenerului. Suntem îndrumaţi spre a deveni irezistibili implicit de a elimina pericolul apariţiei aventurilor. De peste un sfert de secol, „Nevoile lui, nevoile ei” face acest lucru, transformând viețile a milioane de cupluri în toată lumea.

Autorul Willard F. Harley Jr. nu ne oferă direct soluția. Ne ajută să recunoaștem problema, să identificăm sursa disensiunii și a depărtării din cuplu și apoi, gradual, ne ajută să reparăm ceea ce fusese distrus.  Capitolele cărții urmăresc perspectivele lui și ale ei, nevoile lui și nevoile ei și ne oferă mici trucuri pentru a ne înfrumuseța relația și pentru a reaprinde dragostea. Important este, înainte de a arunca vina asupra unuia dintre parteneri, să identificăm sursa problemei, să discutăm despre ea și să încercăm să o dizolvăm.

Aspectele legate atât de nevoile bărbatului cât și de nevoile femeii, prezentate în aceasta carte și fiind privite din ambele perspective sunt următoarele:

Aspectul 1

  • ea nu poate fi fericită făra afecţiune
  • el nu poate fi fericit făra împlinirea sexuală

Aspectul 2

  • ea nu poate fi fericită făra conversaţiile intime
  • el nu poate fi fericit făra o companie relaxantă

Aspectul 3

  • ea trebuie să aibă încredere totală în el – sinceritate şi deschidere
  • el simte nevoia să aibă o soţie frumoasă – atracţia fizică

Aspectul 4

  • ea are nevoie de suficient de mulţi bani astfel încât să aibă o viaţă confortabilă – suportul financiar
  • el are nevoie de linişte — confortul pe care îl găseşte acasă

Aspectul 5

  • ea are nevoie de un soţ care să fie şi un tată bun — angajamentul faţă de familie
  • el are nevoie ca ea să fie mândră de el — admiraţia

O altă parte interesantă a acestei cărți este studiul interactiv de şase săptămâni propus de autor, care poate fi folosit de cupluri ce se retrag sau se reunesc în grupuri mici, la sesiuni de consiliere prematrimonială.

La finalul cărții aveți și un chestionar al nevoilor emoționale, un chestionar care vă va ajuta să vă înțelegeți mai bine pe voi și să o cunoașteți și mai mult pe el/ea.

Citește această carte cu încredere și învaţă cum să îţi faci partenerul să te considere irezistibil şi cum să îţi ferești căsnicia de riscul unei relaţii extraconjugale.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s