Recenize: “Cum funcționeză viața” – Andrew Matthews

Andrew Matthews este un orator motivațional cunoscut în întreaga lume, având capacitatea de a antrena orice public. A ținut conferințe în mai mult de 1000 de corporații internaționale și în peste 500 de școli și universități. Autor de bestselleruri, cărțile sale au fost traduse în 43 de limbi. Multe dintre ele reprezintă azi repere pentru psihologii și psihiatrii din toată lumea. În SUA există cursuri universitare fundamentate pe cărțile lui.

Ai vrea sa afli răspunsul la întrebarea „cum să ai parte de mai multă fericire în viața ta?”.

Ai vrea să știi cum să ai mai mult succes?

Te-ai întrebat vreodata de ce trăiești anumite experiențe sau aceeași experiență de mai multe ori?

Acestea sunt câteva întrebări la care vei găsi răspunsul în această carte. „Cum funcționează viața” îți oferă explicații simple, cu influențe din psihologie și din fizica cuantica, despre cum poți să-ți îndeplinești visurile.

Ca sa subliniez ideile importante cu care am rămas din această carte, acestea s-ar rezuma la două.

Prima idee este legată de “Legea atracției și lega vibrațională”, un concept despre care s-au scris deja zeci de cărți și mii de pagini.

Tu ești în armonie cu lucrurile, fenomenele, persoanele care au o vibrație asemănătoare cu a ta. Toate lucrurile negative au o vibrație joasă iar toate lucrurile pozitive au o vibrație înaltă. Dacă gândești negativ, pui răul înainte, ești pesimist, te simți deprimat, debusolat, trist, lipsit de entuziasm, înseamnă că vibrezi pe o frecvență joasă. În acest caz nu poți fi în armonie decât cu evenimente negative, lucruri și persoane pe care nu le dorești. Și exact asta atragi în viața ta!

În schimb, dacă gândești pozitiv, ești optimist, plin de entuziasm, te simți fericit, recunoscător, plin de energie, înseamnă că vibrezi pe o frecvență înaltă. În acest caz ești în armonie cu evenimente pozitive, lucruri și persoane pe care le dorești. Și exact asta atragi în viața ta! Atâta timp cât mintea umană poate concepe și poate crede un lucru, îl poate transforma în realitate. Ești rezultatul gândurilor tale cele mai frecvente.

Gândurile trebuie îmbogățite cu sentimente corespunzătoare, adică cu sentimente pozitive. Nu trebuie doar să te gândești la ceva ci să și simți că ai deja acel ceva sau că ești ceea ce vrei să fii. Nu trebuie doar să te gândești la bogăție, succes și iubire, ci trebuie în același timp să te simți bogat, plin de succes și iubit. Indiferent ce vrei să ai și să realizezi, trebuie întâi să te simți la fel de entuziasmat ca și cum s-ar fi întâmplat deja acel lucru. Dacă te gândești că vrei să ai bani dar în același timp te simți frustrat și mânios din cauză că nu ai bani, vei atrage exact opusul, adică lipsa banilor. Dacă te gândești că vrei să ai succes, dar în același timp ești invidios pe cei care au succes și ești copleșit de lipsa entuzismului din cauza că succesul poate însemnă prea multe sacrificii și un preț prea mare de plătit, atunci sigur nu vei avea succes.

Gândurile impulsionate de sentimentele tale atrag lucrurile!

A doua idee este legată de repetarea anumitor experiențe. Observăm că anumite întâmplări și experiențe negative bazate pe același tipar, sau anumite persoane bazate pe același tipar care ne influențează negativ, tot apar în viețile noastre iar și iar. Și ne întrebăm de ce ni se întâmplă chiar nouă asta în mod repetat? Ideea principală este că până nu ne învățăm lecția și trecem testul, acea lecție o să tot apară în viețile noastre până o însușim.

În concluzie, ce trebuie făcut pentru îndeplinirea dorințelor? Conform lui Andrew Matthews, în primul rând trebuie să ne stabilim un țel, echivalentul dorinței. Apoi trebuie verificate emoțiile și sentimentele pe care le avem când ne gândim la obiectivul nostru. Aici autorul insistă în mod deosebit. Este esențial ca gândul la dorința respectivă să ne provoace doar stări de bine, încredere, speranță și mulțumire. Nici un gând negativ nu este admis. Insist asupra sentimentelor deoarece de multe ori ne limităm să verificăm gândurile care ne apar, dar nu și emoțiile pe care le avem când visam la îndeplinirea dorinței. O incursiune profundă în acest subiect poți face citind această carte care se va transforma într-o lectură lejeră și captivantă, din care vei avea multe de învățat.

Citește și recenzia cărții “Urmează-ți inima”, scrisă de același autor. Click AICI