Recenzie: „Călugărul care și-a vândut Ferrari-ul – Robin Sharma”

Cartea „Călugărul care și-a vândut Ferrari-ul” scrisă de Robin Sharma este o fabulă spirituală despre împlinirea visurilor și a destinului personal. Carte spune povestea lui Julian Mantle, un avocat foarte bun, milionar, care și-a pierdut sensul vieții și a suferit un atac de cord ce aproape l-a ucis. După o viață agitată, dar cu mari beneficii materiale, avocatul nostru se trezește la vârsta de cincizeci și trei de ani singur, nemulțumit de viața sa, atât pe plan fizic cât și pe plan spiritual. Viața haotică pe care o trăise începea să-și arate conecintele, fără milă, printr- un grav atac de cord, chiar în mijlocul sălii de judecată. Acest eveniment avea să-i schimbe pentru totdeauna viața, valorile și relația cu el însuși.

Astfel, Julian pleacă să se redescopere pe sine și să găsească adevăratul sens al vieții în munții Himalaya, căutând un loc secret unde locuiau niște călugări înțelepți care urmau să-i împărtășească filozofia lor de succes despre viață. Timp de trei ani, a străbătut ținuturile mistice ale Indiei în căutarea propriei persoane, conectându-se cu natura pentru a desluși care este sensul vieții sale.

Robin S. Sharma ne învață prin diferite tehnici cum ne putem controla mintea și gândurile în așa fel încât să fim fericiți, sănătoși și împliniți. Întreaga carte ne vorbește despre manifestarea unei noi realități, plecând de la singura noastră armă, și anume: mintea. Cel mai important lucru este cum ne hrănim mintea, în fiecare zi. Gândurile care ne rulează în subconștient, sunt cea mai importantă hrană pe care ne-o putem oferi, conștient. Exercițiile fizice, plimbările în natură, meditația, felul în care ne educăm mintea zi de zi, reprezintă felul în care ne putem schimba traiectoria viitorului.

Recomand să citești și recenzia unei alte cărți geniale scrisă tot de Robin Sharma: „Clubul 5 a.m.”

Cu ce idei am rămas din această carte:

1. Adevărata generozitate față de viitor constă în a da totul prezentului.

2. Totul se întâmplă cu un rost. Fiecare eveniment are un scop și orice situație are învățătura sa. Eșecul, fie el personal, profesional sau chiar spiritual este esențial pentru dezvoltarea personală. Nu-ți regreta niciodată trecutul.

3. Viața se referă la alegeri. Destinul unui om se desfășoară conform alegerilor pe care le face.

4. Investiția în tine este cea mai bună investiție pe care o vei face vreodată. Nu numai că-ți va îmbunătăți viața, dar va îmbunătăți și viețile tuturor din jurul tău.

5. Viziunea ta va deveni clară doar când vei putea privi în inima ta. Cine privește în exterior visează; cine privește în interior, se trezește.

6. Îți simplifici viața, trăind organizat, respectând timpul tău, rămânând focalizat pe obiectivele tale.

7. Este important sa devii mai altruist și să îi servești pe ceilalți astfel încât să ai parte de împlinire pe toate planurile.

8. Este important să îmbrățișezi prezentul și să savurezi călătoria vieții, conștient de toate bucuriile de care ai parte.

Aceste citate din carte mi-au atras atentia în mod deosebit:

„Totul este creat de două ori, mai întâi în minte și apoi în realitate.”

„Investiția în tine este cea mai bună investiție pe care o vei face vreodată. Nu numai că îți vei îmbunătăți viața, vei îmbunătăți și viața celor din jurul tău.”

„Nu regreta niciodată trecutul tău. Mai degrabă îmbrățișează-l ca pe un învățător al tău.”

„Îngrijorarea secătuiește puterea minții și mai devreme sau mai târziu îți rănește sufletul.”

„Nu fi niciodată un prizonier al trecutului tău. Devin-o arhitectul viitorului tău. Doar așa nu vei fi niciodată același.”

Cartea aceasta îți poate schimba viața dacă o citești și o trăiești în același timp. Sfaturile pe care le vei primi sunt esențiale în dezvoltarea ta și în auto-descoperirea ta. Foloseste aceasta carte ca pe o sursă de inspirație care te poate ajuta să elimini obiceiuri dăunătoare din vieța ta, dar și să descoperi tehnici eficiente de trezire a potențialului maxim, ascuns în tine.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s