Recenzie: “Unfuck Yourself” – Gary John Bishop

Gary John Bishop este unul din experții de rang înalt în domeniul dezvoltării personale. În cartea „Unfuck Yourself” ne relatează din experiența personală acumulată din activitatea de coach personal lucrând cu mii de oameni. Cartea este dedicată tuturor celor care experimentează un monolg personal autosabotor și sunt copleșiți de un șuvoi neîntrerupt de neincredere și subterfugii care limitează și compromit viața de zi cu zi. Cartea este ca o palmă pe care ți-o dă universul, ca un îndemn da a trezi adevăratul tău potențial și de a prelua spectaculos controlul asupra vieții tale.

„Unfuck Yourself” oferă șapte afirmații puternice pentru a-ți schimba perspectiva și a te forța să acționezi cu determinare și cu un scop precis. Oferă un cadru pentru transformarea vieții tale încurajând acțiuni care produc disconfort pentru că în afara zonei de confort se regăsește tot progresul.

Bishop spune că „de fapt, cu cât e mai mare gradul de disconfort, cu cât e mai mare dificultatea, cu atât va fi mai mare împlinirea personală care vine după, și de aceea marile realizări și succesele grandioase sunt atât de rare, pentru că cei mai mulți oameni nu agreează să fie inconfortabili.”

Ești programat să câștigi

Adevărul spune că ești câștigător tot timpul, fie că pierzi, fie că ai succes. Cum se întâmplă asta? Gândurile tale sunt atât de puternice încât ne împing constant către scopurile tale, chiar și atunci când nu realizezi care sunt aceste scopuri! Creierul tău e programat să câștige! Și asta se aplică în toate domeniile: relații personale, carieră, sănătate, finanțe și în tot restul preocupărilor. Câștigi întotdeauna întrucât creierul tău e programat să o facă. Problema intervine în momentul în care ceea ce-ți dorești cu adevărat la nivel subconștient e diferit de ceea ce spui că vrei, uneori extrem de diferit.

Dacă îți pui mereu întrebări de genul

  • Mă va iubi cineva vreodată?
  • De ce pare că atrag întotdeauna același tip de oameni?

Sau dacă gândești în felul următor

  • Nu voi reuși niciodată să slăbesc și să arăt impecabil
  • Voi fi tot timpul bolnav
  • Voi fi tot timpul sărac
  • Nu voi primi niciodată o mărire de salariu

Atunci creierul tău, care e configurat pentru a câstiga, va face tot posibilul să demonstreze tocmai aceste lucruri din subconștientul tau. Prin urmare nu vei avea relația pe care ți-o dorești, vei fi gras, bolnav și sărac. Dar de fapt ești câștigător pentru că ai demonstrat aceste concepte chiar dacă sunt negative. Schimbă-ți afirmațiile și gândirea în mod pozitiv și vei avea parte de un nou tipar de succes!

Acceptarea riscului ca un pas spre succes

Disconfortul este ceea ce ne arată că ne asumăm un fel de risc. Este un răspuns biologic legat de creierul nostru, provenit din trecutul în care lumea din jurul nostru era plină de pericole în fiecare moment. Ne-am adaptat pentru a evita riscul, deoarece ar putea însemna o situație de viață și de moarte.

Dar nu ne-am adaptat încă la diferența dintre riscul de a ne pune viața în pericol și riscul de a pune în pericol orgoliul în lumea noastră modernă. Astfel, evităm lucrurile care ne pun în situații incomode, deoarece creierul nostru semnalează pericol mortal. Riscul nu este un impediment pentru succes, ci calea spre acesta!

Progresul începe cu primul pas

În cele din urmă, puterea de schimbare este în interiorul tuturor. Fiecare trebuie să fie stăpân pe situația actuală, să recunoască convingerile limitative și limbajul negativ care l-a adus acolo sau l-a ținut acolo și să stabilească un nou curs pentru viața sa cu intenție.

Este esența acțiunii care cucerește în cele din urmă negativismul și auto-îndoielile. Pentru a putea trece peste aceste sentimente, trebuie pur și simplu să le ignorăm și să avansăm în urmărirea obiectivelor noastre. În cele din urma, creierul nostru va realiza că învățăm, ne schimbăm, creștem și devenim ceea ce ne-am propus să devenim.

Inacțiunea cultivă teama și îndoiala. Acțiunea cultivă încredere și curaj. Dacă vrei să cucerești frica, nu sta acasă gândindu-te la ea. Ieși din casă și acționează!

Citate de reținut

„Dacă emoțiile umane sunt în bună măsură rezultatul gândirii, atunci omul și-ar putea schimba emoțiile controlându-și gândurile – adică schimbând frazele dialogului interior, principalul responsabil pentru apariția emoției.”

„Nu mai da vina pe ghinion. Nu mai da vina pe ceilalți. Nu mai arăta cu degetul către influențe sau circumstanțe din exterior.”

„Viața nu se oprește pentru pauzele și amânările tale. Nici pentru confuzia și fricile tale. Viața merge întotdeauna înainte împreuna cu tine.”

„Nu ce e interiorul mintii tale te defineste, ci faptele tale si actiunile tale”

„Succesele noastre cele mai mari sunt născute din disconfort, incertitudine și risc.”

„Ferește-te de mlaștina mediocrității și a dramei, fii ce a mai bună versiune a ta, folosește-ți potențialul la maximum și trăieste în acest fel întreaga viață”

În concluzie

Modurile de a acționa sunt destule iar felul de exprimare a lui John Bishop nu îți lasă loc pentru scuze cum că aceste sfaturi nu ți s-ar aplica ție. Nimeni nu e special, sunt foarte mulți oameni care au diferite nivele de angajament pentru succes.Tu îți alegi nivelul prin urmare îți alegi viața pe care o ai.

Sunt lecții foarte bune în această carte rapid de citit și sunt lucruri pe care le poți pune în practică chiar de acum pentru a face progres.