Plaja H2O, Mamaia

Când îți planifici o vacanță pe litoralul românesc în stațiunea Mamaia, probabil că una din primele întrebări care îți vin în minte este “unde voi merge la plaja?”. Am descoperit că unul din cele mai cool locuri de făcut plajă în Mamaia Nord este Plaja H2O. Este o plajă unde am fost de nenumărate ori și unde voi reveni cu drag, așa că o să prezint în rândurile de mai jos de ce recomand această plajă preferată atât de turiști cât și de localnici.

Plaja H2O, Mamaia
  1. Rezervările

După cum bine știi, nordul stațiunii Mamaia este foarte aglomerat în special în weekendurile din plin sezon și ar fi indicat să ai o rezervare pentru perne așa ca în primul rând trebuie menționat sistemul de rezervări online care se poate accesa în felul următor:

Pentru a putea face rezervări va trebui să te înregistrezi ca membru în clubul H2O. Ca să îți faci cont de membru intră pe https://plajah2o.ro/ și mergi la secțiunea Logare -> Înscriere. Completează datele esențiale pentru înregistrarea în club . Pentru a putea rezerva online este necesară completarea întrebărilor din chestionar și adăugarea unui cont de pe rețelele de socializare menționate.  Un moderator va trebui să îți aprobe aplicația. Dacă nu se întâmplă acest lucru în timp util îi poți contacta pe cei care se ocupă de acest club la adresa de email rezervari@h2o.ro sau prin Facebook messenger https://www.facebook.com/plajah2o/

Pentru sezonul 2020  prețul unei perne pentru toată ziua este:

– 55 ron pe rândurile aproape de apa

– 50 ron pe rândurile din mijloc

– 45 ron pe rândurile din spate

2. Confortul

Plaja este plină de perne portocalii din puf de dimensiune mare care oferă suficient confort pentru o zi întreagă petrecută la plajă. Se poate împărți chiar o singură pernă la două persoane. Pergolele fixate de stâlpișori din lemn îți vor oferi umbră la orele caniculare pe parcursul zilei. Sunt în jur de 6-8 perne la o pergolă iar distanța dintre pergole este de câțiva metri ceea ce oferă suficientă intimitate. Palmierii de pe plajă te vor face să te simți la fel ca în Caraibe 🙂

Confort, plaja H2o

Un ospătar îți va prelua comanda de băuturi și te va servi direct la pernă. Se poate comanda și pizza pe plajă.

3. Atmsofera și beach bar-ul

Atmosfera este deosebit de plăcuta atât ziua cât și seara. Pe tot parcursul zilei plaja oferă muzică energizantă dar cu un nivel redus de decibeli ca să te poți auzi lejer cu cel de lângă tine. În cele mai multe weekenduri din sezon, plaja organziează concerte în cursul serii. Golan si Șuie Paparude sunt unele din cele mai cunoscute nume care au concertat acolo. Dacă nu ai parte de un concert, cu siguranță DJ-ul va întreține atmosfera până târziu spre dimineață în zilele de vineri și sâmbătă.

Atmosfera ziua la plaja H2O, Mamaia

Daca vrei să-ți recapeți energia, ia-ți paharul cu băutură și mergi și întinde-te pe una din perne și lasă briza mării să te atingă încet. Seara nu se percepe nicio taxă ca să folosești pernele de pe plajă.

Beach bar-ul oferă băuturi diverse, alcoolice si nealcoolice. Barmanii sunt deosebit de atenți și servesc rapid comanda. Te poți destinde cu o băutură servita la mesele și scaunele înalte sau poate preferi mesele cu băncuțe clasice. Leagnele de la bar oferă o oportunitate excelentă pentru fetele care doresc poze pentru social media.

Atmosfera seara la plaja H2O, Mamaia

4. Școala de Kite Boarding

Unul dintre cele mai practicate sporturi în sezonul estival, care s-a dezvoltat mult și pe litoralul nostru în ultimii ani este Kite surfingul. Dacă dorești să înveți să te dai cu zmeul pe mare poți apela cu încredere la instructorii de la plaja H2O.

De ce să înveți Kiteboarding la H2O?

1. Este prima școală de kiteboarding din România.

2. Instructorii de aici au peste 10 ani de experiență, ești pe mâini sigure cu ei.

3. Fac totul ca la carte pentru siguranța și confortul tău: echipamente top (Slingshot, Rip Curl), căști audio ca să te simți mereu acompaniat și skijet (după caz, pentru predat sau salvare).

5. Parcarea

Parcare în apropierea plajei găsești lejer. Imediat cum faci dreapta la Summerland venind pe bulevardul Mamaia din direcția Constanța, ai la dispoziție parcarea Mamaia Nord. Începand cu luna martie 2020 nu se mai percepe taxă de parcare.

https://goo.gl/maps/yRCUCuSjK4PqARYp9

Sau virezi la stânga pe Aleea Siracuzza și cauți loc de parcare la primul rând de blocuri paralel cu bulevarul principal. Locurile de parcare de acolo nu sunt proprietate privata și pot fi folosite la liber de oricine.

Te invit să te abonezi pentru a primi cele mai recente articole pe e-mail !