Recenzie: Ești cel mai tare – Jen Sincero

“Ești cel mai tare” (You are a Badass), cartea autoarei Jen Sincero, este o carte de dezvoltare personală pentru oameni care doresc cu disperare să-și îmbunătățească viața. Nu este neapărat o carte care să te învețe cum să faci milioane de euro sau să ajuți la rezolvarea problemelor din întreaga lume, dar este o carte care te va ajuta să-ți dai seama foarte clar ce anume te face fericit și ce te face să simți că traiești cu adevărat și despre cum să creezi aceste lucruri, în loc să te prefaci că nu le poți avea. Citind această carte vei obține curajul să iei forma celei mai strălucitoare, celei mai fericite și celei mai tari versiuni ale tale, orice ar însemna asta pentru tine.

Autoarea, Jen Sincero, ne poartă prin povești personale despre eșec și succes, din momentul în care făcea parte dintr-o formație rock, abia avea bani de chirie și era într-o relație sortită eșecului, până în momentul în care a ajuns autoare de best-seller-uri, speker și coach de succes.

Încă de la începutul cărții, autoarea ne atrage atenția asupra faptului că este obligatoriu să identificăm și să schimbăm credințele și comportamentele care ne auto-sabotează în realizarea lucrurilor pe care ni le dorim. Indiferent de lucrurile pe care spui că ți le dorești, dacă ai o convingere subconștientă latentă că acel lucru îți provoacă suferință sau că nu îl poți obține, fie nu îți vei da voie sa îl ai, fie îți dai voie să îl ai, dar o vei lua razna din cauza asta, și atunci o vei da în bară și oricum îl vei pierde.

Unul din cele mai importante lucruri pe care îl vei învăța este că creierul este sclavul tău și nu invers. Gândurile noastre sunt cele mai importante instrumente pe car ele avem. Din momentul în care vei avea curajul să începi să crezi în ceea ce nu s-a întâmplat încă, realitatea începe să se transforme. Mai întâi trebuie să-ți schimbi gândirea și apoi apar dovezile. Marea noastra greșeala e că procedăm invers. Cerem să vedem dovezile înainte să credem că este adevărat. Vei învăța cum să-ți controlezi gândurile și mintea pentru a produce în plan material absolut tot ce îți dorești.

Jen Sincero ne învață cum să atragem bani în viețile noaste. Este vorba de a nu fi genul de persoană care se mulțumește cu ce i se oferă și să devii în sfârșit genul de persoană care creează exact ceea ce vrea. Cele 5 reguli despre bani descrise în această parte te vor ajuta să produci suficientă abundență în viața ta.

O sintagmă care mi-a plăcut cel mai mult = “Mușchiul care te ajută să fii cel mai tare”. O idee importantă susțină în această carte este diferența între fapte și vorbe. Dacă vrei să realizezi tot ce ți-ai propus, trebuie să acționezi. Este o diferență uriașă între doar a visa și a vorbi despre ceva, și a trece la acțiune pentru a face real acel lucru. Foarte mulți oameni își doresc o schimbare, sunt dispuși să investească timp și bani în ea, dar în cele din urmă nu sunt dispuși să se dreanjeze într-atât încât să concretizeze lucrurile. Oamenii de succes nu doar că sunt dispuși să se deranjeze dar știu că și trebuie să își facă un obicei din asta, dacă vor să rămână așa. Ei continuă să depășească fiecare nouă provocare în loc să stagneze și să se mulțumească cu puțin. Acest “mușchi” care te face să fii cel mai tare e ca orice mușchi, dar trebuie să-l antrenezi, altfel îl pierzi. Cum îl antrenezi? Îi oferi provocări, rezolvi probleme, te dezvolți, îți setezi obiective din ce în ce mai înalte, înveți ceva nou, treci la acțiune. Poate vei fi curios să afli mai multe despre cele 9 metode prin care poți trece de la vorbe la fapte și o vei putea face din ultimele capitole ale cărții.

“Ești cel mai tare”, o carte care reprezintă o lectură utilă și plăcută pentru oricine.