Simboluri misterioase pe bancnota de un dolar

Aproape orcine a auzit despre renumita societate secretă numită “Francmasonerie”. Mai este cunoscută și sub numele de “lluminati”, “Oculta Mondială” sau “Noua Ordine Mondială”. Cu peste 6 milioane de membri în toată lumea, în principal în Europa, Marea Britanie și America, această frăție își trage rădăcinile din Școlile Misterelor Greciei și Egiptului antic și face legătura dintre vechile societăți secrete și societățile secrete moderne.

Deși scopul declarat al Francmasoneriei este de a ajuta umanitatea, de a face acte de caritate, filantropice, se pare că în spatele acestei societăți secrete se află ceva mult mai malefic, principale obiective fiind:

– Stabilirea unei Noi Ordini Mondiale

– Controlul tuturor banilor și al tuturor resurselor

– Abolirea tuturor guvernelor naționaliste

– Abolirea dreptului la moștenire

– Abolirea suveranității naționale și a patriotismului

– Abolirea tuturor religiilor cunoscute.

Spre sfârșitul secolului XVIII, Francmasoneria a fuzionat cu o altă societate secretă numită Illuminati, fondată în Bavaria în 1776 de către un erudit, Adam Wishaupt. Se pare că Adam Wishaupt a avut acces la cunoștințe ezoterice și mistere provenite din vechiul Sumer (Mesopotamia), cunoscându-se la vremea respectivă chiar și detalii despre apariția omenirii pe Pământ. Termenul de “iluminați”, “Illuminati” înseamnă “cei iluminați” și se referă la o persoană care a primit cunoștințe de la o sursă superioară, ezoterică. Adam Weishaupt a petrecut câțiva ani pentru a stabili cum să reunească toate sistemele oculte în ordinul Illuminati.

Membri grupării Illuminati s-au răspândit rapid în Franța, Anglia și chiar în nou formata națiune a Statelor Unite. În mod suprinzător, anul semnării Declarației de Independență (1776) corespunde misterios cu anul apariției Ordinului Illuminati în Bavaria. Părinții fondatori ai SUA, George Washington și Thomas Jefferson au arătat în scrierile lor ca aveau cunoștință despre existența Illuminati.

Legătura dintre simbolurile masonice și însemnele de pe bancnota de un dolar

Simboluri masonice pe bancnota de 1 dolar

Simbolurile sunt lucruri materiale – embleme, sigle, desene, gravuri, obiecte sau semne nonfigurative – care reprezintă altceva, adesea o idee abstractă. Societatea secrteă Illuminati a învățat să utilizeze simboluri pentru a transmite informații secrete membrilor săi. Multe din simbolurile folosite de Ordin și de alte societăți secrete cuprind: Crucea Malteză – folosită de Templierii Creștini, acvila cu două capete utilizată de români și francmasonerie, caduceul – sceptrul ce poartă un șarpe încolăcit în jurul său – folosit de civilizația sumeriană și în prezent de către medici. De remarcat că acvila este prezentă și pe blazonul familiei Rothschild, fiind și pasărea națională a Statelor Unite.

Simbolurile au fost utilizate de secole de către societățile secrete pentru a transmite mesaje către public. Simbolurile pot fi extrem de eficiente în comunicarea ideilor.

Simbolurile care au atras cel mai mult atenția se găsesc pe spatele bancnotei de un dolar, care abundă în simboluri masonice și prin urmare și în unele simboluri Illuminati. Numărul 13 apare frecvent în literatura ocultă. În numerologie, numărul 13 este considerat un număr karmic cu o mare putere, care reflectă răsturnarea violentă a situațiilor și fundamentul unor noi începuturi.

Explicație simboluri masonice

În momentul fondării Statelor Unite ale Americii, noua instituție a guvernării era sub influența unei societăți a Misterelor. Dupa cum se vede pe Marele Sigiliu al Statelor Unite ale Americii că există o multitudine de însemne ale Misterelor. Ochiul atoatevăzător și piramida de pe spatele sigiliului au fost propuse de către Congresul SUA, în anul 1782. După șase ani, comisia alcătuita și din părinții fondatori ai SUA, Thomas Jefferson, John Adams, Benjamin Franklin, a aprobat în cele din urmă sigiliul. Jefferson și Franklin  aveau mai mult decât niște cunoștinte simple despre Illuminati.

Marele Sigiliu al Statelor Unite ale Americii

Marele sigiliu al SUA este format din acvila pe partea frontală și piramdia cu ochiul atotvazator în vârf, pe verso.

Piramida și ochiul care vede tot

Piramida și ochiul care vede tot

Explicația oficială a piramidei este că aceasta semnifică pur și simplu forța și longevitatea. Vârful neterminat al piramidei semnfică faptul că încă mai este nevoie de multă munca pentru a încheia destinul SUA. Ochiul atoate văzător și motto-ul “Annuit coeptis” corspunde ideii că Dumenezu sau Marele Arhitect al Universului binecuvântează cauza dreaptă a americanilor. Se crede că numerele latine de la baza priamidei indică data semnării Declarației de Independență! Dar în mod surpinzător nu este asa. Acea dată reprezintă data la care gruparea Illuminati a fost fondată in Europa.

Este de necontestat că mulți dintre fondatorii primului guvern al Statelor Unite au fost masoni. Ei au primit ajutor de la un organism secret care exista deja în Europa (gruparea Illuminati) care i-a ajutat să pună bazele acestei țări pentru un scop specific și special, cunoscut doar de puțini dintre cei inițiați. Marele Sigiliu este semnătura acestui organism superior, nevăzut, și în cea mai mare parte necunoscut, iar piramida neterminată reprezintă sarcina care a fost încredințată spre realizare guvernului Statelor Unite, încă de la înființarea sa.

Se presupne că Adam Wishaupt, fondatorul Illuminati, ar fi călătorit în SUA în 1776, l-ar fi ucis pe George Washington și i-ar fi luat locul acestuia. Mărturie stă asemănarea izbitoare între poza lui Adam Wishaupt și chipul lui George Washington de pe bancnota de un dolar.

Adam Wishaup și asemănarea sa cu George Washington

Oficial piramida cu 13 trepte semnifică forța și rezistența în timp, precum cele 13 colonii originare. Piramida nu are vârf și este neterminată, ceea ce înseamnă că America este încă o națiune incompletă. Piramida simbolizează în același timp Ordinul Iluminaților Bavarezi, blocurile de piatră care stau înaintea ei fiind o reprezentare a ideii că lucrarea Ordinului nu fusese încă terminată.

Anul exprimat în cifre latine MDCCLXXVI (1776) ar putea reprezenta mai degrabă anul în care s-a format Ordinul Iluminatilor, decât anul fondării Statelor Unite.

Annuit Coeptis

Emblema Ordinului Iluminaților a fost adoptată de catre Adam Weishaupt la momentul întemeierii Ordinului, la data de 1 mai 1776. Acesta este evenimentul comemorat de MDCCLXXVI (anul comemorat în cifre romane de la baza piramidei, și nu data semnării Delcaratiei de Independență, așa cum cred cei neinformați.

Piramida reprezintă conspirația pentru distrugerea Bisericii Catolice și înființarea unei lumi unice sau a unei dictaturi a Națiunilor Unite, acesta fiind unul din secretele Ordinului. Ochiul care radiază în toate direcțiile este “ochiul care vede și spionează totul” și care simbolizează agenția de spionaj cu caracteristici teroriste, asemănătoare “Gestapo-ului”, pe care Weishaupt a creat-o pentru a păzi “Secretele” Ordinului și pentru a teroriza populația care refuza să accepte guvernarea sa. Această agenție (asemănatoare poliției secrete din perioada Uniunii Sovietice) și-a desfășurat primul exercițiu practic în timpul Regimului Terorii al Revoluției Franceze, care a avut un rol esențial în organizarea sa. Este de-a dreptul uimitor faptul că electoratul SUA tolerează în continuare utilizarea acestui simbol masonic ca parte a Marelui Sigiliu al SUA.

ANNUIT COEPTIS înseamnă “Conspirația noastră a avut succes”. Mai jos, NOVUS ORDO SECLORUM oferă detalii referitoare la natura acțiunii și înseamnă “O nouă ordine socială”. Acest lucru denotă faptul că o dată cu apariția noii politici eforturile Illuminati erau încununate de succes.

Acvila

Acvila de pe Marele Sigiliu al SUA

Există anumite controverse chiar și asupra acvilei americane care este prezentă pe Marele SIgiliu. Cercetătorii au observat că pasarea reprezentată pe prima versiune a Marelui Sigiliu avea un gât mult mai lung și un smoc remarcabil de pene în partea din spate a capului. Corpul păsării era mult mai subțire, cu aripile mai scurte. Se crede că, inițial, păsarea trebuia să reprezinte phoenixul, pasărea mitologica din antichitatea greacă ce se ridica din cenușa predecesoarei ei. Aceasta voia să transmită ca statele care alcătuiau Statele Unite apărusera din cenușa Vechii Lumi a colonizării. Se pare că phoenixul era prea strâns asociat cu societățile secrete – cum ar fi Illuminati – care încercau să distrugă vechile sisteme religioase și de stat și să le înlocuiască cu ceva nou. Prin urmare, în verisunile ulterioare, pasărea mitica a fost înlocuită de o acvilă.

Laitmotivul numarului 13

Numarul 13 este prezent in multe randuri pe bancnota de un dolar.

13 rânduri de cărămizi are piramida / 13 este numărul de colonii originare care s-au unit să formeze Statele Unite ale Americii

În jurul acvilei există 13 săgeți, 13 frunze și 13 fructe care simbolizează diferitele puteri pe care le au cele 13 colonii. Deasupra capului acvilei există 13 stele Iluminate.

Motto-ul “E PLURIBUS UNUM”(Unul dintre mai mulți) este format din 13 litere.

Concluzie

Este de reflectat profund la conducătorii adevărați din umbră a cele mai puternice națiuni de pe glob și care sunt scopurile reale ale acestora! Unii masoni au creat Marele Sigiliu în anul 1782, iar alți masoni l-au pus pe spatele bancnotei de un dolar în anul 1935. Se pare că toți cei implicați cunoșteau sensul simbolurilor ascunse reprezentate. Există o abundență de dovezi că masonii s-au implicat foarte mult în fondarea Statelor Unite și în design-ul Marelui Sigiliu. După cum am vazut, masonii au fost infuzați în mod deliberat cu doctrina Illuminati.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s