Atracții și recomandări în Dubai

Ești gata de vacanță? Fie că alegi să mergi cu prietenii sau cu familia, Dubai reprezintă destinația care îți va oferi un pachet complet, adică distracție, relaxare, shopping, plimbări, experiențe incendiare, cultură, istorie și obiective turistice impresionante. Viața de noapte și zilele pline cu soare te vor încărca cu energie pe tot parcursul vacanței.

Unde te cazezi?

Pentru un buget mai mare cele mai potrivite zone pentru cazare sunt Dubai Downtown și Dubai Marina. Avantajul acestor zone este că distanța până la anumite puncte de interes se poate parcurge pe jos. Dubai Downtown permite accesul facil la Dubai Mall, Dubai Fountains, Burj Khalifa și o mulțime de baruri și restaurante. Unele cazări oferă chiar vedere la Burj Khalifa. Din zona Dubai Marina ai acces la Marina Mall, celebra plajă JBR Beach, zona de promenadă Dubai Boardwalk din jurul golfului Marina, o multitudine de sky baruri și restaurante cu vedere la mare sau la canalele din zona Marina. Dubai Marina sau Dubai Downtown sunt deosebit de avantajoase pentru plimbări seara, fără să mai depinzi de taxi sau mijloace de transport în comun. Doar ieși din hotel și esti deja în mijlocul zonei animate.

Cazare în zona Downtown Dubai:

Hotel Ramada: https://www.booking.com/hotel/ae/ramada-downtown-burj-dubai.ro.html?

Cazare în zona Marina Dubai:

Hotel Intercontinental: https://www.booking.com/hotel/ae/intercontinental-dubai-marina.ro.html?

Hotel Hilton: https://www.booking.com/hotel/ae/hilton-dubai-jumeirah-residence.ro.html?

În Dubai nu recomand mersul pe jos pe distanțe mari deoarece infrastructura este compusa din multe autostrăzi iar accesul pe jos este dificil iar uneori chiar imposibil. Pentru un buget mai redus un cartier turistic este Al Barsha care este situat între Marina și Downtown, însă va trebui să folosești taxiul sau aplicațiile de ride sharing pentru deplasare către orice punct de interes. Aici găsești multe hoteluri de 4 stele la prețuri accesibile.

Cazare Al-Barsha:

Golden Tulip Media Hotel: https://www.booking.com/hotel/ae/golden-tulip-al-thanyah.ro.html?

Media Rotana: https://www.booking.com/hotel/ae/media-rotana-barsha-dubai.ro.html?

Transportul

Pentru transport recomand aplicațiile de ride sharing Uber si Careem (aceasta este o aplicație specifică Dubai-ului). Taxi-urile locale se numesc RTA Taxi și pot fi accesate prin aplicația Careem. Prețul este un pic mai mic la taxi decât la Uber. Transportul în comun este ceva mai anevoios. Metroul de suprafață cuprinde cele mai importante zone, existând stații în apropierea punctelor de interes, însă accesul către stațiile de metrou nu este simplu, durează cam 10 minute să mergi pe jos de la stația de metrou până la Mall Emirates sau respectiv până la Mall Dubai.

Unde mănânci și unde te distrezi?

Downtown

Pentru buget redus în zona Dubai Downtown recomand restaurantele tip fast-food de la Dubai Mall care au și terasă cu vedere la fântâni (Carlucius – un restaurant italian excelent, Nandos, Social House).

Pentru buget ridicat recomand restaurantele GAL și URLA. Acestea se află lângă Dubai Fountains, și au vedere la Burj Khalifa. La GAL am remarcat servirea excelentă, muzica ambientală și consider că este locul potrivit pentru o cină romantică. Este și unul din puținele locuri unde se pot servi băuturi alcoolice.

GAL Restaurant Dubai

Daca vrei sa combini servirea mesei cu muzica și distracția, un brunch la Fi’lia Dubai este locul perfect. Fi’lia este un restaurant aflat la etajul 70 al hotelului SLS Hotel Residences. Îți oferă o vedere panoramica spectaculoasa asupra Dubaiului. Am remarcat luxul, opulența și serviciile de calitate. Prețurile pornesc de la 250 Dhm (aprox. 300 ron) de persoană pentru pachetul de băuturi soft și ajung până la aproximativ 500 Dhm (aprox. 600 ron) de persoană pentru pachetul complet de băuturi alcoolice. În acești bani sunt incluse aperitivele, felul principal și desertul, toate cu mai multe sortimente.

Fi’lia Dubai

Un alt local cu mâncare și servicii excelente în zona centrală este Ce La Vie Dubai, un brand renumit cu locații în mai multe țări. Consumația minima pentru o masă de 2 persoane este de 500 Dhm (aprox. 600 ron)

Ce La Vie Dubai

Marina

În zona Marina pentru un buget mai redus cele mai potrivite locuri de a servit masa sunt restaurantele și tavernele de la JBR Beach cu vedere la mare.

Pentru un buget mai ridicat, un local unde se poate combina servirea mesei cu distracția este Zeta 77th Restaurant, un restaurant aflat la etajul 77 care oferă o vedere panoramica asupra Marina Dubai și JBR Beach. Consumația minimă aici pentru o masă de 2 persoane este de 750 Dhm (aprox 900 ron).

77 Zeta Restaurant
77 Zeta Restaurant

Un alt bar șic cu vedere panormaică este Pure Sky Bar aflat la etajul 35 al hotelului Hilton. Este o loc perfect unde sa bei un cocktail și să admiri peisajul de la înălțime.

Panorama Pure Sky Bar Dubai

Pentru o cină de neuitat poți opta pentru croazieră în zona Marina. Te vei bucura de zgârie-norii impunători care împrejmuiesc zona Marina, de mâncare, distracție și muzică bună.

Croazieră Marina Dubai

Croazieră Marina Dubai
Dubai Marina

Unde facem plajă în Dubai?

Cea mai cunoscută zonă de plajă este JBR Beach din zona Marina Dubai. Este o ieșire modernă la plajă prin cartierul idil Jumeirah Beach Residences, un loc cu influențe arabe contemporane în care oricine este binevenit. Aici îți sunt satisfăcute toate dorințele fie că îți dorești să mergi la cumpărături, să faci plajă, să iei masa pe malul mării sau să practici sporturi acvatice, cum ar fi wakeboarding și parasailing.

Accesul pe plaja costă 100 Dhm (aprox. 120 ron) și primesti un șezlong inclus în preț.

Dacă dorești să faci plajă într-o zonă mai liniștită, cea mai potrivită plajă este Umm Suqeim Beach. Aceasta este situată nu departe de Burj al Arab. Este o plajă unde nu gasești sezlonguri, în schimb ai acces la beach-baruri și chiar la o bibliotecă de unde poți lua cărți gratuit. Există și o pistă de alergare cu lungimea de 1800 metri. De pe plajă poți admira în departare hotelul Burj-al-Arab.

Umm Suqeim Beach

Ce să vizităm sau să facem în Dubai?

1. Safari în deșert

Fara îndoială cea mai fantastică experiență este cea de safari în deșert. La mai puțin de 20 minute de mers cu mașina de pe străzile moderne din downtown, se întinde faimosul deșert arab. Poți alege o cursă safari în stil Dubai, completată cu activități pline de adrenalina precum plimbarea cu ATV-ul (quad bike), sandboarding, plimbare cu cămila. Cea mai tare senzație cu siguranță o vei avea în timpul cursei printre dunele de nisip cu automobile 4X4. Te vei simți ca într-un carusel. La lăsarea serii vei avea parte de un divertisment cultural cu picturi henna și un ospăț al bucătăriei locale la lumina stelelor, precum și spectacole de Tanura, Belly Dance, Fire Dance.

Video Dubai Safari în deșert:

2. Burj Khalifa

Burj Khalifa a fost inaugurat în anul 2010, are 828 de metri, 163 de etaje si 300 camere. Restaurantul clădirii Burj Khalifa se află la înălțimea de 442 de metri. Este cea mai înaltă cladire din lume. Are platforme de observare la etajele 124, 125 si 148 iar de aici panorama asupra Dubai-ului, golfului Persic și a deșertului îți va tăia respirația.

3. Dubai Mall și fântânile dansatoare

Este unul dintre cele mai mari mall-uri din lume ca suprafață, cu peste 1300 de magazine. Pe Fashion Avenue găsești peste 80 de magazine ale unor branduri de luxRolex, Gucci, Dolce & Gabbana, Dior, Chanel, Louis Vuitton, Hermes care și ele au dimensiuni impresionante. Tot în acest mall găsești și un acvariu impresionant și un patinoar.

Fântânile din apropierea mall-ului au show-uri la fiecare jumătate de oră și sunt impresionante datorită clădirilor din jur. E recomandat să le vezi noaptea, atunci când pe Burj Kalifa au loc proiecții de lumini.

Video fântâni Dubai Mall:

4. Miracle Garden

O lume de minuni florale vă așteaptă la Dubai Miracle Garden, cea mai mare grădină naturală de flori din lume. Parcul de 72.000 mp are o expoziție impresionantă de clădiri și structuri celebre transformate complet în prezentări de flori colorate.

Parcurgeți aleea în formă de inimă, un loc popular pentru împătimiții de Instagram, sau plimbați-vă în mijlocul castelelor florale cu peisaje nocturne iluminate și case de dimensiuni reale. Vă puteți cufunda printre mai bine de 50 de milioane de flori în diferite prezentări. Aveți o mulțime de atracții de văzut, cu o mare varietate de aranjamente ciudate și impresionante.

5. Madinat Jumeirah

Acesta este un resort de 5 stele, si cel mai mare ca întindere din Emirate. Acest resort cuprinde un Souk, care înseamnă o piață tradițională arabă. Este ca un labirint de alei cu tot felul de magazine împrăștiate prin el. Are și o plajă privata, care din păcate este accesibilă numai celor cazați în hotel.

Ce mi-a placut cel mai mult aici au fost restaurantele înșirate pe marginea canalului si priveliștea spre Burj al-Arab. Acesta este un loc deosebit pentru cină.

6. Palm Jumeirah

Este posibil ca insula artificială Palm Jumeirah să fie unul dintre cele mai îndrăznețe proiecte realizate vreodată. Construcția insulei a costat 12 miliarde de dolari și a durat 6 ani, pe o suprafață de 5 kilometri în Golful Arabic, și are formă de palmier. Căutătorii de adrenalină pot sări cu parașuta deasupra insulei, pentru o experiență unică. Pe de altă parte, iubitorii de sporturi acvatice se pot plimba în jurul Palm Jumeirah într-un iaht sau șalupe de viteză. Tot aici găsești celebrul hotel Atlantis Dubai care include și un aqua park.

Palm Jumeirah

7. Dubai Frame

Este una dintre clădirile remarcabile din Dubai. Este o structură construită exact între Dubaiul Vechi și cel nou, sub forma unei rame de 150 de metri înălțime.

O poți admira atât de la exterior, cât și din interior, de unde ai o panoramă deosebită asupra orașului. La înălțimea de 150 de metri există chiar o pasarelă unde podeaua este din geam astfel încât ai impresia că pașești în gol.

Dubai Frame

8. Plimbare cu elicopterul deasupra Dubaiului

O experiență de neuitat ar putea să fie un zbor cu elicopterul. Ai ocazia să observi din aer orașul cu cea mai rapidă dezvoltare din lume. Vei zbura în apropierea hotelului Burj al Arab, vei putea viziona turnul Burj-Khalifa si downtown Dubai, vei trece peste insula artificială în formă de palimer – Palm Jumeirah, vei explora Dubai Marina de sus.

Pentru această experiență recomand Viator Tours.

https://www.viator.com/tours/Dubai/HeliDubai-12-Min-Helicopter-Tour/d828-13369P1

Există tururi de 12, 17, 22 min cu prețuri pornind de la 180$ de persoană.

Dubai este unul dintre cele mai impresionante orase din lume, pe care îl poți descoperi de fiecare dată altfel. Chiar dacă ai fost deja cu siguranță vei dori să te întorci!