Coasta Amalfitană și insula Capri

Dacă te gândești să faci o vacanță pe coasta Amalfi, poți folosi acest articol ca pe un ghid al excursiei. Am documentat în acest articol cele mai importante informații extrase din cea mai recentă vacanță pe coasta Amalfi. Vei găsi informații despre transport, cazare, locuri de luat masa, atracții turistice, prețuri.

Coasta Amalfitană este o destinație superbă datorită peisajelor magnifice care pot fi admirate atât de pe uscat cât și de pe apă.

Cum ajungi pe coasta Amalfi?

Cel mai potrivit aeroport este cel din Napoli. Din București există zboruri directe atât la Wizz Air cât și la Blue Air. Apoi cea mai buna opțiune este să închiriezi o mașină, o să explic de ce în rândurile următoare.

Unde te cazezi pe coasta Amalfi?

Pentru cazare am ales localitatea Sorrento. Distanța dintre areoportul din Napoli și Sorrento se parcurge în aproximativ o oră cu trenul sau cu mașina. Există posibilitatea de a lua și autobuzul către Sorrento. Noi am ales să închiriăm mașina, pentru că e cel mai comod mijloc de transport, iar în alte localităti de interes pe coasta Amalfi (Positano, Amalfi, Ravello) se poate ajunge doar cu mașina sau cu autobuzul, însă nu recomand autobuzul pentru că de obicei e foarte aglomerat iar în stații se creează cozi extrem de lungi în plin sezon, deci nu ai garanția că te urci în primul autobuz sosit.

De unde închiriezi mașina?

Mașina se poate închiria chiar din aeroportul Napoli, însă este necesar să ai o rezervare.

Verifică B-Rent: https://b-rent.com/en/car-hire-naples-international-airport

sau EuropCar: https://www.europcar.com/en/stations/italy/naples-capodichino-airport

Un lucru important de știut este că daca ai rezervat cazarea pe Booking.com, poți obține o reducere de 10% la închirierea mașinii (făcând rezervarea mașinii tot pe Booking.com).

Cum rezolvi problema parcării?

Parcarea pe coasta Amalfi este extrem de dificila. Chiar și în Sorrento este destul de greu să găsești lucuri de parcare. Cel mai bine este să te interesezi dacă hotelul la care te cazezi oferă locuri de parcare și dacă ai o reducere la prețul parcării.

În acest sens recomand cazarea pe care am avut-o noi. Este vorba de Maison Des Tout Monde. https://www.booking.com/hotel/it/la-maison-des-tout-le-monde.ro.html. Este o cazare de tip “bed and breakfast” și am fost foarte mulțumiți de ce oferă. Este o cazare în centrul orașului Sorrento. Camera arată bine. Micul dejun este servit în cameră la ora aleasă. Personalul este foarte ospitalier. Cazarea oferă și locuri de parcare la distanță de 2 minute de mers pe jos, în parcarea Parcheggio de Curtis la un preț preferențial de 18 euro pe zi în loc de 28 euro pe zi.

Nu o să scriu prea multe cuvinte despre Sorrento, în schimb ai mai jos un video ca să-ți faci o idee despre frumusețea falezei și a centrului istoric:

Coasta Amalfi (Positano – Amalfi- Ravello)

Am ales să vizităm orașele Positano, Amalfi și Ravello într-o singură zi.

Positano

Drumul care face legătura între aceste orășele turistice este deosebit de spectaculos. Șoseaua îngustă (în unele locuri abia încap două mașini una lângă alta) urmeaă linia coastei iar altitudinea acesteia oferă o priveliște magnifică a marii.

Positano este un oraș rupt din tablouri, colorat, plin de viață. Clădirile sunt așezate în trepte pe versantul muntos oferind o imagine spectaculoasă. Poți privi marea de la înălțime aproape din oricare punct al orașului.

POSITANO
POSITANO

Unde parchezi în Positano?

Parcările centrale sunt Parcheggio Mandara și Parcheggio Migliaccio, însă prețurile sunt destul de piperate, 7-8 euro ora în funcție de ziua săptămânii.

Unde mănânci în Positano?

În Positano recomand restaurantul Li Galli Bistro, un restaurant care oferă o priveliște fantastică și cu prețuri accesibile.

Li Galli Bistro

Sau te poți răsfăța cu un cocktail la barul Franco’s bar, însă acesta e deschis doar începând cu după-amiaza și de obicei este algomerat, deci e nevoie de o rezervare.

Positano

Amalfi

Numele zonei este dat de acestă mică localitate numită Amalfi. Deși este mai puțin populara decât Positano, aici vei găsi o plajă mică și un drum îngust plin de terase, magazine și restaurante. De menționat că accesul cu mașina este destul de anevoios. Există o singură strada pe care poți merge până la cea mai apropiată parcare de centru, iar accesul mașinilor este permis câte 30 minute pe ora, în cealalată jumatate de oră doar accesul pietonal este permis.

Catedrala din Amalfi este una dintre principalele atracții turistice. O legendă a locului spune că dacă urci scările catedralei de mână cu persoana iubită nu vă veți căsători.

Ravello

Orășelul Ravello impreisonează prin cele doua vile, Villa Rufolo și Villa Cimbrone, ambele oferind peisaje fantastice.  

Villa Rufolo. Este un loc minunat, cu grădini impresionante. Se poate vizita pentru suma de 7 euro de persoană.

Villa Cimbrone. Deși găzduiește un hotel de 5*, Villa Cimbrone este deschisă publicului contra cost, tarfiul fiind tot de 7 euro de persoană. Aici găsești Terrazza dell’Infinito, terasa infinitului, care este unul dintre cele mai faimoase balcoane de la Villa Cimbrone, etalând o serie de busturi de marmură.

Ravello

Excursie pe insula Capri

Unul din cele mai spectaculoase lucruri pe care le poți face pe coasta Amalfi este o excursie în insula Capri. Transferul către insula Capri este foarte facil din Sorrento, existând curse cu ferry boat-ul la fiecare jumătate de ora. Recomand ca în timpul sezonului de vara să se rezerve biletul cu câteva zile în avans. Eu am folosit site-ul FerryHopper https://www.ferryhopper.com/en/ferry-routes/direct/ferry-sorrento-capri-traghetti

Transportul între Sorrento și Capri durează 20 de minute iar debarcarea se face în Capri în Marina Grande. Din Marina Grande există legătură către principalele puncte de atracție de pe insulă, Capri și AnaCapri, prin autobuz sau taxi. Taxi-ul este destul de scump, un singur drum costând 15 euro de persoană. Îns un bilet de autobuz costă doar 2,2 euro. Tot din Marina Grande se poate lua funicularul către Capri.

Ne-am dus pentru început în AnaCapri. Aici este punctul de plecare al telescanului care urcă pe Monte Solaro, cel mai înalt punct de pe insulă. Un drum dus-întors cu telescaunul costă 13 euro de persoană. Experiența merită din plin. De pe Monte Solaro se pot admira niște priveliști magnifice ale insulei și ale marii.

Monte Solaro, Capri

Acest video evidențiază cel mai bine experiența din Capri.

CAPRI

Zona Capri este mult mai impresionantă decât AnaCapri. Este mai elegantă, oferă mai multe restaurante, bar-uri, magazine. Tot aici găsești o alee unde sunt înșirate magazine ale unor brand-uri de lux.

Din Capri am ales sa facem o plimbare de 20 de minute până în Faraglioni, o zonă de unde se pot admira formațiuni stâncoase spectaculoase ieșite din mare.

Dacă ajungi în aceste locuri îți doresc o experiență fantastică atât pe coasta Amalfi cât și în insula Capri!

Te invit să te abonezi pentru a primi cele mai recente articole pe e-mail !