Numărul de milionari în $ a explodat!

Conform Credit Suisse, în 2020 numărul milionarilor a crescut cu 5,2 milioane ca să atinga un total de 56,1 milioane de milionari în toată lumea. Înseamnă o creștere de 9,8% a numărului milionarilor de când a început pandemia. Acest lucru dovedește că cele mai mari averi se fac pe timp de criză și nu în perioade economice bune!

Dar când vine vorba de bogăție, totul este relativ. Prin urmare, haide să aruncăm o privire mai amănunțită asupra datelor despre milionarii din fiecare țară.

Creșterea numărului de milionari în fiecare țară

Fără nicio surpriză, Statele Unite au cel mai mare număr de milionari din lume, în jur de 22 milioane de milionari, dar am observat și cea mai mare creștere înregistrată vreodată cu 1,73 milioane de milionari în 2020.

22 milioane de milionari în SUA dintr-o populație 332 milioane reprezintă 6,6%. Dacă ne uităm la cele mai bogate orașe ca Los Angeles, San Francisco, Washington, San Jose, procentul milionarilor se situează între 10% și 13.6%. În multe din ele e suficient să fii proprietarul unui apartament central și ești deja milionar!

Cu toate că China are o populație de 1,4 miliarde locuitori, se clasează departe pe locul 2 cu 5,28 milioane de milionari. Japonia, cu o populație de 126 milioane se clasează pe locul 3 și are în jur de 3,66 milioane de milionari.

În România există în jur de 47.000 milionari, 43.200 din aceștia având o avere între 1 și 5 milioane de dolari.

Dacă exprimăm în procente numărul de milionari raportat la populația țării, avem următoarele date:

SUA – 6,6%

China – 0,3%

Japonia – 2,9%

Germania – 3,5%

Italia – 2,4%

Franța – 3,7%

Marea Britanie – 3,7%

Rusia – 1,8%

România – 0,24%

Conform datelor de mai sus 2,4 români din 1000 sunt milionari! Felicitări! Este un procent mic dacă îl comparăm cu cel al țărilor bogate din vestul Europei dar asta dovedește că este posibil să fii milionar la tine în țară și să ai un standard de viață cu mult peste medie!

Media și mediana averii în rândul populației adulte pe fiecare țară

În tabelul de mai jos o să vezi un clasament al țărilor după media și mediana averii pe cap de locuitor.

Media înseamnă valoarea medie a averii împărțind averea cumulată a populației la numărul de locuitori.

Mediana împarte în mod egal averea populației și reprezintă valoarea față de care fix jumătate din populație are mai puțină avere și exact jumătate din populație are avere mai mare.

Întrebarea pe care trebuie să ți-o pui este: “E mai bine să fiu mediocru sau să ma situez la mijloc din punct de vedere al averii?”. Răspunsul este: “Cel mai bine e să fii în top pentru că există o mulțime de oportunități și o grămadă de metode de a te educa financiar.” Dar hai să vedem ce spun cifrele:

Statele Unite ale Americii au o avere medie de 505.420$ dar cu o mediană situată la 79.274$. Asta înseamnă că jumătate din americani o avere mai mică de 79.274$.

Un neamț are o avere medie de 268.681$ dar mediana se situează la 65.374$. Jumătate din nemți au o avere sub sau egală cu 65.374$

Dacă ne uităm la România, averea medie a unui român este de 50.000 $ cu o mediană de 23.675 $.

Una din cele mai bogate țări din lume din punct de vedere al medianei averii este Australia cu o mediană de 238.072$. Asta înseamnă că cel puțin jumatate din populație are o avere de peste 238.072$.

Previziunea creșterii numărului de milionari până în 2025

Hai să privim la previziuneă făcută de Credit Suisse legată de creșterea numărului de milionari în fiecare țară până în 2025. Statele Unite ale Americii conduc încă în clasament cu 28 de milioane de milionari până în 2025 și cu o creștere de 6,1 milioane de milionari.

Ceea ce este interesant este creșterea în procente a numărului de milionari până în 2025. Polonia (98%), China (92.7%), India (81.8%), Danemarca (82.4%), Canada (77.2%), (Brazilia 74.4%), și Franța (70.1%) conduc în acest clasament. Oare sunt oportunități mult mai mari de a deveni bogat în Polonia, China și în Danemarca decât în România?

Motivul pentru care este estimată o creștere așa mare pentru aceste țări este faptul că media averii este destul de mare în aceste țări. Deci este mai ușor să ajungi milionar dacă ai deja destul de mulți bani.

Cu cât îți pasă mai mult de bani, cu atât mai mulți vei primi

Pentru că am ajuns la rândurile finale ale articolului, doresc să-ți împărtășesc un mindset care te poate ajuta să construiești mai multă avere.

1. Tăria de caracter

Nu eșua datorită unui efort prea mic pentru că efortul nu necesită nicio abilitate. Este foarte greu să eșuezi dacă nu renunți și continui în ceea ce faci! Poți începe să privești eșecurile ca borne pe drumul către atingerea obiectivului tău!

2. Credința

Trebuie să fii conștient că abundența în această lume este nelimitată și de asemenea să crezi că tu meriți să fii bogat! Adoptă un mindset financiar pozitiv și jumătate din joc este deja câștigat!

3. Timp

Oamenii subestimează cât de mult progres pot face într-o perioadă lungă de timp. Dacă direcția este corectă, mai devreme sau mai târziu vei ajunge acolo!

4. Anturaj

Trebuie să renunți la negativiști la cei care se îndoiesc și cei care te pot trage în jos. Elimină aceste personae din viața ta! Lasă-i să-și exprime insatisfacția în altă parte. Tu ești prea ocupat pentru a te plânge pentru că viața este nedreaptă. Înconjoară-te în schimb de oameni motivați și capabili să te  ajute să-ți multiplici averea!

Numărul de milionari din întreaga lumea va continua să crească! Sper că noi toți vom fi o parte din acesta!